Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Világkonyha

A puritól a tortilláig - 4 mennyei tésztaféle a nagyvilágból

Puri
Az ezerarcú tésztát a világ minden táján másképp készítik el, és használják fel az ételekhez. Szemezgess a kínálatból!
Japán

Szoba, hajdinalisztből: A helyiek egyik kedvelt élelmiszere a pohánkalisztből gyúrt tészta, a szoba, melyet gyakran ízesítenek például zöld teával vagy citrommal, majd különféle szószokkal vagy levesbetétként fogyasztják. A búzalisztből készült udon, rámen és szoment is népszerű eledelnek számít.

Ausztria

A császár kedvence: A legenda szerint Sisi kedvelt étele volt, és először az ő udvari szakácsa készítette el, míg mások úgy vélik, Ferenc József találta ki a receptet. Akárhogy is volt, a tojásból, lisztből, tejből és cukorból készült császármorzsa kedvelt édesség lett.

Mexikó

Tortilla: A kukoricalisztből készített, vékony lepény a helyi gasztronómia egyik nevezetessége, de így hívjuk azt a finom zöldséges-húsos tekercset is, amely a világ számos pontján igen népszerű. Otthon is elkészítheted: gyúrjd össze liszt, olaj, sütőpor, só és némi víz keverékét, szedd darabokra, majd mindet nyújtsa ki vékonyra, és forró serpenyőben süsse ki.

Az indiai puri
Az indiai puri
India

Puri – egy a sok közül: Számos helyi kenyérfajta létezik. Az egyik a puri, amit teljes kiőrlésű lisztből, vízből és olajból vagy ghíből, azaz a vajból kinyert zsiradékból gyúrnak, majd a pihentetés és nyújtás után olajban sütik ki a tenyérnyi lapokat.

A héjában a vitamin!

A burgonya héjában számos hasznos tápanyag található. Épp ezért lehetőleg mindig hámozatlanul főzd meg a szemeket, vagy – ha a recept engedi – a főzővíz egy részét is használd fel az étel elkészítéséhez!

Tésztaételek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.