Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Világkonyha

A puritól a tortilláig - 4 mennyei tésztaféle a nagyvilágból

Puri
Az ezerarcú tésztát a világ minden táján másképp készítik el, és használják fel az ételekhez. Szemezgess a kínálatból!
Japán

Szoba, hajdinalisztből: A helyiek egyik kedvelt élelmiszere a pohánkalisztből gyúrt tészta, a szoba, melyet gyakran ízesítenek például zöld teával vagy citrommal, majd különféle szószokkal vagy levesbetétként fogyasztják. A búzalisztből készült udon, rámen és szoment is népszerű eledelnek számít.

Ausztria

A császár kedvence: A legenda szerint Sisi kedvelt étele volt, és először az ő udvari szakácsa készítette el, míg mások úgy vélik, Ferenc József találta ki a receptet. Akárhogy is volt, a tojásból, lisztből, tejből és cukorból készült császármorzsa kedvelt édesség lett.

Mexikó

Tortilla: A kukoricalisztből készített, vékony lepény a helyi gasztronómia egyik nevezetessége, de így hívjuk azt a finom zöldséges-húsos tekercset is, amely a világ számos pontján igen népszerű. Otthon is elkészítheted: gyúrjd össze liszt, olaj, sütőpor, só és némi víz keverékét, szedd darabokra, majd mindet nyújtsa ki vékonyra, és forró serpenyőben süsse ki.

Az indiai puri
Az indiai puri
India

Puri – egy a sok közül: Számos helyi kenyérfajta létezik. Az egyik a puri, amit teljes kiőrlésű lisztből, vízből és olajból vagy ghíből, azaz a vajból kinyert zsiradékból gyúrnak, majd a pihentetés és nyújtás után olajban sütik ki a tenyérnyi lapokat.

A héjában a vitamin!

A burgonya héjában számos hasznos tápanyag található. Épp ezért lehetőleg mindig hámozatlanul főzd meg a szemeket, vagy – ha a recept engedi – a főzővíz egy részét is használd fel az étel elkészítéséhez!

Tésztaételek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.