Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Amerikai almás pite sós karamellel recept
Amerikai almás pite sós karamellel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel  recept
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Világkonyha

A puritól a tortilláig - 4 mennyei tésztaféle a nagyvilágból

Puri
Az ezerarcú tésztát a világ minden táján másképp készítik el, és használják fel az ételekhez. Szemezgess a kínálatból!
Japán

Szoba, hajdinalisztből: A helyiek egyik kedvelt élelmiszere a pohánkalisztből gyúrt tészta, a szoba, melyet gyakran ízesítenek például zöld teával vagy citrommal, majd különféle szószokkal vagy levesbetétként fogyasztják. A búzalisztből készült udon, rámen és szoment is népszerű eledelnek számít.

Ausztria

A császár kedvence: A legenda szerint Sisi kedvelt étele volt, és először az ő udvari szakácsa készítette el, míg mások úgy vélik, Ferenc József találta ki a receptet. Akárhogy is volt, a tojásból, lisztből, tejből és cukorból készült császármorzsa kedvelt édesség lett.

Mexikó

Tortilla: A kukoricalisztből készített, vékony lepény a helyi gasztronómia egyik nevezetessége, de így hívjuk azt a finom zöldséges-húsos tekercset is, amely a világ számos pontján igen népszerű. Otthon is elkészítheted: gyúrjd össze liszt, olaj, sütőpor, só és némi víz keverékét, szedd darabokra, majd mindet nyújtsa ki vékonyra, és forró serpenyőben süsse ki.

Az indiai puri
Az indiai puri
India

Puri – egy a sok közül: Számos helyi kenyérfajta létezik. Az egyik a puri, amit teljes kiőrlésű lisztből, vízből és olajból vagy ghíből, azaz a vajból kinyert zsiradékból gyúrnak, majd a pihentetés és nyújtás után olajban sütik ki a tenyérnyi lapokat.

A héjában a vitamin!

A burgonya héjában számos hasznos tápanyag található. Épp ezért lehetőleg mindig hámozatlanul főzd meg a szemeket, vagy – ha a recept engedi – a főzővíz egy részét is használd fel az étel elkészítéséhez!

Tésztaételek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.