Klasszikus kuglóf
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Zöldség

Cukkinikisokos: Így használd a szezon egyik kedvenc zöldségét

Cukkinikisokos
Ennek a változatosan felhasználható zöldségnek most van a főszezonja. Grillezve, párolva, bundában vagy töltve egyaránt finom. Milyent érdemes választani? Meddig tárolhatod? Milyen fűszerek illenek hozzá? Most mindenre fény derül!

Fajtája szerint lehet hosszúkás, kerek, sárga vagy zöld – az egyes változatok íze nem igazán megkülönböztethető. A cukkini héja és apró magjai is fogyaszthatók. Gazdag ásványi anyagokban, például káliumban, magnéziumban és vasban, továbbá B1-, K- és C-vitamin, folsav is található benne. Mivel 10 dkg energiatartalma csupán 30 kcal, diétázók is bátran beiktathatják az étrendjükbe.

Vásárlás

Kemény húsú példányt válassz, amit az ujjaddal nem tudsz benyomni. A 30 dkg alattiakat könnyebb feldolgozni, és finomabbak is.

Tárolás

Lazán papírba csavarva akár 5 napig is tárolhatod a hűtő zöldségesrekeszében. Ha nejlonzacskóba teszed, ne kösd össze a száját, mert könnyen befülledhet.

Felhasználás

Csak a szártövét és a csúcsát kell levágni, meghámozni felesleges. Ha tölteni szeretnéd, a hosszában félbevágott zöldség húsát kanállal kapargasd ki, vágd egészen apróra, és keverd a töltelékhez.

Ízesítés

Mivel önmagában semleges ízű, igényli a fűszerezést. Jól illenek hozzá a mediterrán konyha friss fűszerei: a rozmaring, a kakukkfű, az oregánó, a bazsalikom. Fő ízesítője azonban a fokhagyma.

+1 tipp

Készíts cukkinicsipszet! A vékony szeletekre vágott, besózott zöldséget 5 percig hagyd állni, majd papírtörlővel szárítsd le. Kend meg olívaolajjal, és tepsibe téve 10-12 perc alatt süsd ropogósra 200 fokon.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.