Csíkozzunk fel 40 dkg spenótot. Aprítsunk fel 1 fej hagymát, és 2 gerezd összezúzott fokhagymával együtt fonnyasszuk meg 4 dkg vajon. Adjunk hozzá 0,8 dl tejszínt, forraljuk fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a spenótot is. Főzzük 10 percig, és forrón tálaljuk. Grillezett halakhoz illik.
Távolítsuk el 1 kis fej káposzta külső leveleit, vastagabb ereit és a torzsáját, majd csíkozzuk fel. Reszeljünk le 1 db burgonyát. Aprítsunk fel 1 fej hagymát, és 4 ek olajon süssük üvegesre. Adjuk hozzá a káposztát, fűszerezzük 1/2 tk egész köménnyel, sózzuk meg, és pirítsuk néhány percig. Öntsük fel 5 dl vízzel, adjuk hozzá a burgonyát, és lefedve pároljuk puhára. Készítsünk rántást 2 ek olajból és 3 dkg lisztből, majd vegyük le a tűzről, és keverjük simára 1 dl hideg vízzel. Sűrítsük be vele a káposztát, majd ízesítsük kevés ecettel és cukorral. Füstölt húsok mellé kínáljuk.
Alaposan öblítsünk át 50 dkg felaprított savanyú káposztát. Süssünk üvegesre 1 fej finomra vágott hagymát 4 ek felforrósított olajon. Hintsük meg 1/2 ek őrölt köménnyel, adjuk hozzá a káposztát, öntsünk alá 1,5 dl vizet, és fedő alatt pároljuk puhára. Ha szükséges, sózzuk meg.
Távolítsuk el 1 fej lila káposzta külső leveleit, vastagabb ereit és a torzsáját, majd vágjuk vékony csíkokra. Vágjunk finomra 1 fej hagymát, és 4 ek olajon süssük üvegesre. Adjuk hozzá a káposztát, sózzuk meg, és pirítsuk le kissé. Öntsünk alá 1-1 dl vörösbort és vizet, és fedő alatt pároljuk majdnem teljesen puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Adjunk hozzá 1 db meghámozott, kimagozott és felkockázott almát, és pároljuk tovább, amíg a káposzta teljesen meg nem puhul.
A párolt lilakáposzta másnapra még ízletesebb lesz.
Vágjunk vékony csíkokra 4 db karalábét. Süssünk üvegesre 1 fej finomra vágott hagymát 3 dkg felforrósított vajon. Adjuk hozzá a karalábét, és hintsük meg 1 tk őrölt köménnyel. Öntsük fel 5 dl vízzel, sózzuk meg, és fedő alatt főzzük majdnem teljesen puhára. Időnként kevergessük meg. Sűrítsük be 1 ek liszttel, ízesítsük 1 csipet cukorral és néhány csepp citromlével, majd főzzük addig, amíg a karalábé teljesen meg nem puhul.
Friss, üde ízt kölcsönöz az ételnek, ha finomra vágott petrezselyemmel és kaporral fűszerezzük.
Reszeljünk le 70 dkg meghámozott, kimagozott cukkinit. Aprítsunk fel 1 fej hagymát, és 1 gerezd összezúzott fokhagymával együtt süssük üvegesre 4 ek felforrósított olajon. Hintsük meg 1 ek liszttel, és pirítsuk le kissé. Adjunk hozzá 1 dl vizet, keverjük simára, és főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a cukkinit, sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül ízesítsük 1-1 csipet reszelt citromhéjjal és kakukkfűvel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.