A borsó az egyik legősibb kultúrnövény, régészeti leletek szerint már Kr. e. 6000 évvel is termesztették. Több mint 250 fajtája létezik. Nálunk legismertebb a zsenge borsó, és mostanában kezd népszerű lenni a cukorborsó, mely - mint azt neve is sejteti - a legédesebbet valamennyi közül.
A zöldborsó sajnos igen rövid ideig tartható el. Pár napig héjában, hűtőszekrényben eláll, de jól fagyasztható is - természetesen ekkor már pucolva, blansírozva érdemes elrakni!
A zsenge borsó hüvelyét felpattintjuk, és a ki zöld golyókat kivesszük, és azokat használjuk fel. Levesekhez az ép hüvelyekből szokás néhány darabot belefőzni, majd tálalás előtt kidobni.
A cukorborsó (nemzetközi neve: mange-tout, ami arra utal, hogy az egészet meg lehet enni) hüvelye igen zsenge, fogyasztható, ezért csak "szálkátlanítják", és a két végét levágják.
A zöldborsó puhára főzése - a látszat ellenére - nagy figyelmet igénylő feladat, ugyanis egy ideig puhulnak a szemek, majd elkezdenek keményedni. Ennek megelőzésének egyik módja, ha lobogó vízben egy szál mentával főzzük puhára a szemeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.