Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Praktikus

Ezzel az egyszerű módszerrel eltávolíthatod a zsírfoltokat a konyhaszekrényről

Ha rendszeresen főzöl, biztosan nálad is akadnak zsírfoltok a konyhaszekrényen. Nem csak a sütéskor-főzéskor kifröccsenő olajra gondolunk: bőven elég, na nem törlöd meg a kezed, és úgy nyitod ki a szekrényajtót vagy húzod ki a fiókot. Most megmutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg könnyen a zsírpacáktól!

A zsírfolt, bár nem annyira látványos, mégis zavaró. Szinte biztos, hogy mindig odakapjuk a fejünket és – valljuk be – elég idegesítő a látvány az egyébként tiszta szekrényen éktelenkedő folt. Szerencsére könnyen, gyorsan megszabadulhatunk tőle.

Érdemes minden főzés után áttörölni a konyhaszekrényt is / Fotó: Shutterstock
Érdemes minden főzés után áttörölni a konyhaszekrényt is / Fotó: Shutterstock

A megoldás a konyhában van

A súrolást soha nem késő elkezdeni, de a legjobb, ha nem is kell súrolnod! Nem lesz szükséged drága tisztítószerekre, egyszerűen csak 1 dl víz és 1 dl ecet keverékére. Ha ezzel az oldattal törlöd át a szekrényt, pillanatok alatt eltűnik a legmakacsabb zsírfolt is.

Milyen gyakran takarítsd a konyhaszekrényt?

Sütés, főzés után mindig töröld át a pultot és a szekrények ajtaját, a fogantyúkat, így nem kell akkor sem aggódnod, ha eljön a nagytakarítás ideje. Háromhavonta jó, ha a szekrény belsejét is áttörlöd az ecetes keverékkel – ez jó alkalom a szekrényben lévő élelmiszerek szavatossági idejének ellenőrzésére is.

Hogy tudod megelőzni a zsírfoltokat?

A sütés előtt érdemes sütőpapírt teríteni azokra a helyekre, amelyek „veszélyben” vannak. A munka után csak kidobod a papírt és nem kell még áttörölnöd sem a felületet.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.