A zsírfolt, bár nem annyira látványos, mégis zavaró. Szinte biztos, hogy mindig odakapjuk a fejünket és – valljuk be – elég idegesítő a látvány az egyébként tiszta szekrényen éktelenkedő folt. Szerencsére könnyen, gyorsan megszabadulhatunk tőle.
A súrolást soha nem késő elkezdeni, de a legjobb, ha nem is kell súrolnod! Nem lesz szükséged drága tisztítószerekre, egyszerűen csak 1 dl víz és 1 dl ecet keverékére. Ha ezzel az oldattal törlöd át a szekrényt, pillanatok alatt eltűnik a legmakacsabb zsírfolt is.
Sütés, főzés után mindig töröld át a pultot és a szekrények ajtaját, a fogantyúkat, így nem kell akkor sem aggódnod, ha eljön a nagytakarítás ideje. Háromhavonta jó, ha a szekrény belsejét is áttörlöd az ecetes keverékkel – ez jó alkalom a szekrényben lévő élelmiszerek szavatossági idejének ellenőrzésére is.
A sütés előtt érdemes sütőpapírt teríteni azokra a helyekre, amelyek „veszélyben” vannak. A munka után csak kidobod a papírt és nem kell még áttörölnöd sem a felületet.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.