Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mivel az osztálykirándulások idején az anyukák nagyüzemben gyártják a szendvicseket, ezért most nekik szeretnénk segíteni, hogy tökéletes harapnivaló kerüljön a hátizsákba.

Tudjuk jól, hogy a megfelelő összetevők kiválasztása sem mindig egyszerű feladat, az igazi művészet mégis olyan szendvicset készíteni, ami még délutánra sem ázik teljesen szét. Íme néhány hasznos tanács, amivel finom és friss marad a tízórai, az ebéd vagy éppen az uzsonna.

A kenhető alapanyagok megakadályozzák, hogy elázzon a szendvics / Fotó: Shutterstock
A kenhető alapanyagok megakadályozzák, hogy elázzon a szendvics / Fotó: Shutterstock

1. Kend meg vajjal!

Lehet, hogy kissé ellentmondásosan hangzik, de az olyan kenhető alapanyagok, mint a vaj, a majonéz, a mustár vagy a pesto megakadályozzák, hogy a kenyér elázzon. Ezek a hozzávalók ugyanis hatékony bevonatot képeznek, amelyek nem engedik, hogy a hús, a sajt vagy a zöldség közvetlenül érintkezzen a zsemle felületével.

2. Szárítsd meg!

Vannak olyan szendvicsalapanyagok, amelyek garantáltan eláztatják a szendvicset: ilyen például a paradicsom vagy az uborka. Felhasználás előtt, ezekről a hozzávalókról papírtörlő segítségével itasd fel a felesleges nedvességet.

3. Itt van a legjobb helyük

Az sem mindegy, hogy hová kerülnek a szendvicsben azok a bizonyos nedves hozzávalók. Az előbb említett paradicsomot vagy uborkát érdemes a szendvics belsejébe rakni, hogy ne érintkezzenek közvetlenül a kenyérrel.

Ha szeletelt kenyérből készül a szendvics, akkor felhasználás előtt pirítsd meg / Fotó: Shutterstock
Ha szeletelt kenyérből készül a szendvics, akkor felhasználás előtt pirítsd meg / Fotó: Shutterstock

4. Legyen ropogós!

Ha extra biztosítékot szeretnél, hogy ne ázzon el a szendvics, akkor szeletelt szendvicskenyér helyett használj ropogós bagettet, kiflit vagy zsömlét.
Amennyiben csak szeletelt kenyér van otthon, akkor felhasználás előtt érdemes kicsit megpirítani. Bár így a szendvics nem marad ropogós, azonban a pirítás kiszárítja a kenyeret, ami megakadályozza, hogy a nedves hozzávalóktól túlságosan elázzon – írja a thekitchn.com.

5. Hűtsd le!

Ha a szendvics főtt vagy sült összetevőket tartalmaz, akkor hagyd őket teljesen kihűlni, és csak ezután állítsd össze a harapnivalót. A meleg hozzávalók miatt keletkező pára csak eláztatná a szendvicset, éppen ezért a szoba-hőmérsékletű alapanyagok jelentik a legjobb megoldást.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.