Tudjuk jól, hogy a megfelelő összetevők kiválasztása sem mindig egyszerű feladat, az igazi művészet mégis olyan szendvicset készíteni, ami még délutánra sem ázik teljesen szét. Íme néhány hasznos tanács, amivel finom és friss marad a tízórai, az ebéd vagy éppen az uzsonna.
Lehet, hogy kissé ellentmondásosan hangzik, de az olyan kenhető alapanyagok, mint a vaj, a majonéz, a mustár vagy a pesto megakadályozzák, hogy a kenyér elázzon. Ezek a hozzávalók ugyanis hatékony bevonatot képeznek, amelyek nem engedik, hogy a hús, a sajt vagy a zöldség közvetlenül érintkezzen a zsemle felületével.
Vannak olyan szendvicsalapanyagok, amelyek garantáltan eláztatják a szendvicset: ilyen például a paradicsom vagy az uborka. Felhasználás előtt, ezekről a hozzávalókról papírtörlő segítségével itasd fel a felesleges nedvességet.
Az sem mindegy, hogy hová kerülnek a szendvicsben azok a bizonyos nedves hozzávalók. Az előbb említett paradicsomot vagy uborkát érdemes a szendvics belsejébe rakni, hogy ne érintkezzenek közvetlenül a kenyérrel.
Ha extra biztosítékot szeretnél, hogy ne ázzon el a szendvics, akkor szeletelt szendvicskenyér helyett használj ropogós bagettet, kiflit vagy zsömlét.
Amennyiben csak szeletelt kenyér van otthon, akkor felhasználás előtt érdemes kicsit megpirítani. Bár így a szendvics nem marad ropogós, azonban a pirítás kiszárítja a kenyeret, ami megakadályozza, hogy a nedves hozzávalóktól túlságosan elázzon – írja a thekitchn.com.
Ha a szendvics főtt vagy sült összetevőket tartalmaz, akkor hagyd őket teljesen kihűlni, és csak ezután állítsd össze a harapnivalót. A meleg hozzávalók miatt keletkező pára csak eláztatná a szendvicset, éppen ezért a szoba-hőmérsékletű alapanyagok jelentik a legjobb megoldást.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.