A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Alapételek

Csokirajongók figyelem! Így készül a legfinomabb édesburgonya-brownie

Az édesburgonya-brownie különösen azok számára ajánlott, akik szeretik a brownie gazdag ízvilágát és kissé lágy, krémes állagát, de egy egészségesebb, táplálóbb alternatívát keresnek. Az édesburgonyától ugyanis nemcsak különlegesen finom lesz az édesség, hanem rendkívül tápláló is.

Aki először kóstolja ezt a süteményt, nem is gondolja, hogy édesburgonya is van benne, hiszen egyáltalán nem nyomja el a csokoládé ízét, inkább finoman kiemeli azt. A végeredmény egy krémes, puha, csokis édesség lesz, aminek lehetetlen ellenállni. Ha te is szeretnéd elkészíteni a Vidék íze magazin mennyei sütijét, akkor már mutatjuk is a receptet hozzá!

édesburgonya-brownie
Különleges és tápláló az édesburgonya-brownie
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kiváló édessége, az édesburgonya-brownie!

Előkészítés: 30 perc 

Főzés: 20 perc 

Sütés: 30 perc 

Pihentetés: 1 óra 

1 adag: 270 kcal 

Hozzávalók:

Az alaphoz: 

  • 60 dkg főtt vagy fóliában sült édesburgonya 
  • 10 dkg darált mandula 
  • 20 dkg mogyoróvaj 
  • 1 csipet só 
  • 5 evőkanál holland kakaópor 
  • 2 evőkanál méz vagy ennek megfelelő mennyiségű cukor vagy cukorhelyettesítő 

A tetejére: 

  • 20 dkg étcsoki 
  • 10 dkg kókuszzsír 
  • 1 csipet őrölt fahéj 

Elkészítés: 

  1. Áttörjük a főtt vagy sült, meghámozott édesburgonyát. Ha langyosra hűlt, összekeverjük az alap többi hozzávalójával. 
  2. Egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. 
  3. Összeolvasztjuk az étcsokit a kókuszzsírral és a csipetnyi fahéjjal. Lehűtjük, majd elektromos habverővel kihabosítjuk és a kihűlt süti tetejére kenjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.