Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Zsemlegombóc
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Karácsony

Ettől lesz a legfinomabb a rántott sertéstarja, ami nem hiányozhat az ünnepi menüből

Ha azon töröd a fejed, hogy milyen ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, akkor a rántott sertéstarját mindenképpen érdemes felvenni a listára. Ez a hús ugyanis olyan puha és ízletes, hogy mindenki repetázni fog belőle.

Attól lesz a legfinomabb a rántott sertéstarja, ha a kiklopfolt hússzeletek egy éjszakán át fokhagymás tejben pácolódnak, és panírozás előtt a felvert tojást is fokhagymával ízesíted. Ugye milyen jól hangzik? Ha te is szeretnéd elkészíteni a Vidék íze magazin ünnepi fogását, akkor már mutatjuk is a receptet!

Rántott sertéstarja
A rántott sertéstarja nem hiányozhat az ünnepi asztalról
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin mennyei fogása, a rántott sertéstarja!

Elkészítési idő: 1 óra 

Pácolás: 1 éjszaka 

1 adag: 360 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja (60-70 dkg)  
  • fekete bors 
  • fehér bors 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • tej 
  • só 
  • liszt  
  • tojás  
  • morzsa 
  • olaj a sütéshez  

Elkészítés:

  1. Kiklopfoljuk a hússzeleteket. Az inas részeket mindenhol (a szelet belsejében is) éles késsel átvágjuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a hús. 
  2. A szeleteket sózzuk, ízesítjük frissen őrölt fehér és fekete borssal, majd belerakjuk egy dobozba. Annyi fokhagymás tejet öntünk rá, hogy jól ellepje, és egy éjszakán át pácoljuk a hűtőszekrényben. 
  3. Másnap kivesszük a tejből, papírtörlővel szárazra töröljük. Előkészítjük a panírozótálakat, az egyikbe lisztet, a másikba tört fokhagymával és sóval, borssal ízesített felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát rakunk. 
  4. A szokásos sorrendben panírozzuk a húsokat, majd közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Nem szabad kiszárítani, akkor jó, ha szaftos marad a belseje. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.