Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Karácsony

Ettől lesz a legfinomabb a rántott sertéstarja, ami nem hiányozhat az ünnepi menüből

Ha azon töröd a fejed, hogy milyen ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, akkor a rántott sertéstarját mindenképpen érdemes felvenni a listára. Ez a hús ugyanis olyan puha és ízletes, hogy mindenki repetázni fog belőle.

Attól lesz a legfinomabb a rántott sertéstarja, ha a kiklopfolt hússzeletek egy éjszakán át fokhagymás tejben pácolódnak, és panírozás előtt a felvert tojást is fokhagymával ízesíted. Ugye milyen jól hangzik? Ha te is szeretnéd elkészíteni a Vidék íze magazin ünnepi fogását, akkor már mutatjuk is a receptet!

Rántott sertéstarja
A rántott sertéstarja nem hiányozhat az ünnepi asztalról
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin mennyei fogása, a rántott sertéstarja!

Elkészítési idő: 1 óra 

Pácolás: 1 éjszaka 

1 adag: 360 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja (60-70 dkg)  
  • fekete bors 
  • fehér bors 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • tej 
  • só 
  • liszt  
  • tojás  
  • morzsa 
  • olaj a sütéshez  

Elkészítés:

  1. Kiklopfoljuk a hússzeleteket. Az inas részeket mindenhol (a szelet belsejében is) éles késsel átvágjuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a hús. 
  2. A szeleteket sózzuk, ízesítjük frissen őrölt fehér és fekete borssal, majd belerakjuk egy dobozba. Annyi fokhagymás tejet öntünk rá, hogy jól ellepje, és egy éjszakán át pácoljuk a hűtőszekrényben. 
  3. Másnap kivesszük a tejből, papírtörlővel szárazra töröljük. Előkészítjük a panírozótálakat, az egyikbe lisztet, a másikba tört fokhagymával és sóval, borssal ízesített felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát rakunk. 
  4. A szokásos sorrendben panírozzuk a húsokat, majd közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Nem szabad kiszárítani, akkor jó, ha szaftos marad a belseje. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.