Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Karácsony

Ettől lesz a legfinomabb a rántott sertéstarja, ami nem hiányozhat az ünnepi menüből

Ha azon töröd a fejed, hogy milyen ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, akkor a rántott sertéstarját mindenképpen érdemes felvenni a listára. Ez a hús ugyanis olyan puha és ízletes, hogy mindenki repetázni fog belőle.

Attól lesz a legfinomabb a rántott sertéstarja, ha a kiklopfolt hússzeletek egy éjszakán át fokhagymás tejben pácolódnak, és panírozás előtt a felvert tojást is fokhagymával ízesíted. Ugye milyen jól hangzik? Ha te is szeretnéd elkészíteni a Vidék íze magazin ünnepi fogását, akkor már mutatjuk is a receptet!

Rántott sertéstarja
A rántott sertéstarja nem hiányozhat az ünnepi asztalról
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin mennyei fogása, a rántott sertéstarja!

Elkészítési idő: 1 óra 

Pácolás: 1 éjszaka 

1 adag: 360 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 nagyobb szelet sertéstarja (60-70 dkg)  
  • fekete bors 
  • fehér bors 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • tej 
  • só 
  • liszt  
  • tojás  
  • morzsa 
  • olaj a sütéshez  

Elkészítés:

  1. Kiklopfoljuk a hússzeleteket. Az inas részeket mindenhol (a szelet belsejében is) éles késsel átvágjuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a hús. 
  2. A szeleteket sózzuk, ízesítjük frissen őrölt fehér és fekete borssal, majd belerakjuk egy dobozba. Annyi fokhagymás tejet öntünk rá, hogy jól ellepje, és egy éjszakán át pácoljuk a hűtőszekrényben. 
  3. Másnap kivesszük a tejből, papírtörlővel szárazra töröljük. Előkészítjük a panírozótálakat, az egyikbe lisztet, a másikba tört fokhagymával és sóval, borssal ízesített felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát rakunk. 
  4. A szokásos sorrendben panírozzuk a húsokat, majd közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Nem szabad kiszárítani, akkor jó, ha szaftos marad a belseje. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.