Ha azon töröd a fejed, hogy milyen ételek kerüljenek az ünnepi asztalra, akkor a rántott sertéstarját mindenképpen érdemes felvenni a listára. Ez a hús ugyanis olyan puha és ízletes, hogy mindenki repetázni fog belőle.
Attól lesz a legfinomabb a rántott sertéstarja, ha a kiklopfolt hússzeletek egy éjszakán át fokhagymás tejben pácolódnak, és panírozás előtt a felvert tojást is fokhagymával ízesíted. Ugye milyen jól hangzik? Ha te is szeretnéd elkészíteni a Vidék íze magazin ünnepi fogását, akkor már mutatjuk is a receptet!
Így készül a Vidék íze magazin mennyei fogása, a rántott sertéstarja!
Kiklopfoljuk a hússzeleteket. Az inas részeket mindenhol (a szelet belsejében is) éles késsel átvágjuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze a hús.
A szeleteket sózzuk, ízesítjük frissen őrölt fehér és fekete borssal, majd belerakjuk egy dobozba. Annyi fokhagymás tejet öntünk rá, hogy jól ellepje, és egy éjszakán át pácoljuk a hűtőszekrényben.
Másnap kivesszük a tejből, papírtörlővel szárazra töröljük. Előkészítjük a panírozótálakat, az egyikbe lisztet, a másikba tört fokhagymával és sóval, borssal ízesített felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát rakunk.
A szokásos sorrendben panírozzuk a húsokat, majd közepesen forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Nem szabad kiszárítani, akkor jó, ha szaftos marad a belseje.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.