Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Alapételek

Így lesz tökéletes a petrezselymes krumpli az air fryerben

A petrezselymes krumpli az egyik legnépszerűbb köret a vasárnapi rántott hús mellé. Az illatos petrezselyem és az újkrumpli tökéletes párosítás. Talán nem is gondolnád, de a ma egyre népszerűbb forró levegős fritőzben, azaz air fryerben is elkészítheted a petrezselymes burgonyát. Mutatjuk, hogyan!

A forró levegős fritőz egyre több háztartásban megtalálható. Az air fryerek nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető benne az étel, ráadásul sokkal egészségesebben is süthetünk benne, hiszen minimális zsiradék felhasználásával készíthetjük el kedvenc fogásainkat. A magyar háziasszonyok képzeletének pedig semmi sem szab határt. Nemcsak zöldségchipsek és sült húsok készülnek a forró levegős fritőzben, hanem valaki ebben készíti a melegszendvicset, a bundás kenyeret vagy kedvenc desszertjét.

Kedvenc köretünk

Mi most a vasárnapi ebédhez mutatunk egy szuper ötletet. A rántott hús mellől nem hiányozhat valamilyen krumplis köret. A krumplipüré, sült krumpli, hagymás tört krumpli helyett tavasszal a petrezselymes burgonya a favorit. A Vidék íze magazin szakácsa, Sepsi Balázs sokak kedvencét készítette el air fryerben. Csak annyit mondhatunk, hogy jó lesz dupla adagot készíteni belőle, mert rájár majd a család.

Air fryerben is elkészíthetjük a petrezselymes krumplit /Fotó: Vidék íze
Air fryerben is elkészíthetjük a petrezselymes krumplit /Fotó: Vidék íze

Héjában sült petrezselymes apró burgonya

Hozzávalók:

  • 60 dkg parázsburgonya
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 csipet szárított oregánó
  • 1 csipet szárított kakukkfű

  • bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A burgonyaszemeket alaposan megmossuk és félbevágjuk.
  2. A krumplit egy keverőtálba tesszük, összekeverjük az olajjal vagy a megolvasztott más zsiradékkal. Rászórjuk a fokhagyma-granulátumot, az oregánót, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot és átkeverjük.
  3. Az air fryer kosarába önjük, és 190 fokon 10 percig sütjük. Megkeverjük, majd 200 fokon még 10 percig sütjük.
  4. Ha kész, összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.