Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Alapételek

Így lesz tökéletes a petrezselymes krumpli az air fryerben

A petrezselymes krumpli az egyik legnépszerűbb köret a vasárnapi rántott hús mellé. Az illatos petrezselyem és az újkrumpli tökéletes párosítás. Talán nem is gondolnád, de a ma egyre népszerűbb forró levegős fritőzben, azaz air fryerben is elkészítheted a petrezselymes burgonyát. Mutatjuk, hogyan!

A forró levegős fritőz egyre több háztartásban megtalálható. Az air fryerek nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető benne az étel, ráadásul sokkal egészségesebben is süthetünk benne, hiszen minimális zsiradék felhasználásával készíthetjük el kedvenc fogásainkat. A magyar háziasszonyok képzeletének pedig semmi sem szab határt. Nemcsak zöldségchipsek és sült húsok készülnek a forró levegős fritőzben, hanem valaki ebben készíti a melegszendvicset, a bundás kenyeret vagy kedvenc desszertjét.

Kedvenc köretünk

Mi most a vasárnapi ebédhez mutatunk egy szuper ötletet. A rántott hús mellől nem hiányozhat valamilyen krumplis köret. A krumplipüré, sült krumpli, hagymás tört krumpli helyett tavasszal a petrezselymes burgonya a favorit. A Vidék íze magazin szakácsa, Sepsi Balázs sokak kedvencét készítette el air fryerben. Csak annyit mondhatunk, hogy jó lesz dupla adagot készíteni belőle, mert rájár majd a család.

Air fryerben is elkészíthetjük a petrezselymes krumplit /Fotó: Vidék íze
Air fryerben is elkészíthetjük a petrezselymes krumplit /Fotó: Vidék íze

Héjában sült petrezselymes apró burgonya

Hozzávalók:

  • 60 dkg parázsburgonya
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 kávéskanál fokhagyma-granulátum
  • 1 csipet szárított oregánó
  • 1 csipet szárított kakukkfű

  • bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

  1. A burgonyaszemeket alaposan megmossuk és félbevágjuk.
  2. A krumplit egy keverőtálba tesszük, összekeverjük az olajjal vagy a megolvasztott más zsiradékkal. Rászórjuk a fokhagyma-granulátumot, az oregánót, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot és átkeverjük.
  3. Az air fryer kosarába önjük, és 190 fokon 10 percig sütjük. Megkeverjük, majd 200 fokon még 10 percig sütjük.
  4. Ha kész, összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel.

Ajánljuk még:


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.