Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Ajánló

4 isteni desszert hosszú kávéból, amit ki kell próbálnod!

A Nespresso kávészakértői új kávéőrleményt alkottak meg: megérkezett az intenzív ízvilágú Envivo Lungo! Megalkotásakor azt tartották szem előtt, hogy a világ kávérajongói minél hosszabban élvezhessék a reggeli kávé frissítő pillanatait - és ehhez mindjárt négy, desszertnek is beillő kávékülönlegesség receptjét is megosztják most velünk!

Az új Envivo Lungo a Nespresso Lungo-kínálatának legintenzívebb kávéja. Ez az erősen pörkölt keverék indiai Arabica és mexikói Robusta kávékból készül, és gazdag illata fás, mézeskalácsra emlékeztető jegyeket idéz. A jelentős mosott Robusta-tartalom kifinomultabb ízű, ám erős kávét ad anélkül, hogy kóstoláskor a nyersesség dominálna.

A karamellizált ízjegyekre emlékeztető Envivo Lungo a Nespresso intenzitási skálájának felső hányadában helyezkedik el (9-es intenzitású). Az új Grand Cru megalkotása során a Nespresso kávészakértői a hagyományos reggeli kávékból merítettek ihletet; azokból az italokból, amelyeket sokan nagyobb csészéből, tejjel fogyasztanak – ezért az Envivo Lungo tejjel is tökéletes párost alkot, megőrizve jellegzetes, intenzív és gazdag ízvilágát és testességét. Latte Macchiato formában elkészítve a tejhab selymessége kiemeli az Envivo Lungo Grand Cru lágyabb, fás ízjegyeit, és vajas aromákkal kényeztet.

FŰSZERES BÉCSI KÁVÉ

Hozzávalók:
1 Envivo Lungo Grand Cru kapszula
50 cl tejszín
4 cl fűszeres szirup
1 kocka csokoládé
1 vörös chili a díszítéshez

Elkészítés:
Készíts egy Envivo Lungo kávét Lungo csészében (110 ml). Keverd össze a 4 cl fűszeres szirupot 50 cl tejszínnel, és készíts belőle tejszínhabot (chantilly krémet) a habszifonnal. Töltsd fel a csészét a tejszínhabbal, reszelj csokoládét a tejszínhab tetejére, és díszítsd vörös chilivel.

KÉNYEZTETŐ FAHÉJAS ÍNYENCSÉG

Hozzávalók:
1 Envivo Lungo Grand Cru kapszula
1 teáskanál speculoos krém (speculoos kekszből elkészítve)
120 ml tej
2 cl fahéjszirup
1 fahéjrúd a díszítéshez

Elkészítés:
Tegyél a kávéscsészébe 1 teáskanálnyi speculoos krémet. Készíts egy Envivo Lungo kávét Lungo méretben (110 ml), és keverd össze a krémmel. Keverd össze a 120 ml tejet és a 2 cl fahéjszirupot, és készíts belőle forró tejhabot. Töltsd fel a csészét a tejhabbal (körülbelül a felére lesz szükség), a tetejét díszítsd fahéjrúddal.

BANÁNOS-KARAMELLÁS DESSZERT

Hozzávalók :
1 Envivo Lungo Grand Cru kapszula
20 ml tejszín
120 ml tej
1 cl karamellaszirup
nyers nádcukor
1 mini banán

Elkészítés:
Készíts egy Envivo Lungo kávét egy nagyméretű csészében (Lungo méret – 110 ml), és adj hozzá 20 ml tejszínt. Keverje össze a 120 ml forró tejet az 1 cl karamellsziruppal, és készíts belőle tejhabot. Töltse fel a csészét a tejhabbal. Hintsd meg a tetejét nádcukorral, és karamellizáld egy konyhai karamellizáló pisztollyal. Helyezz a tetejére apró banánszeleteket, szórj rá finoman nádcukrot, majd ismét karamellizáld egy konyhai karamellizáló pisztollyal.

RÉGIMÓDI ENVIVO KOKTÉL

Hozzávalók:
1 Envivo Lungo Grand Cru kávéőrlemény (110 ml)
1 kiskanál barna cukor
2-3 csepp koktél bitter
Késhegynyi őrölt fekete bors
4-5 szelet lime
50 ml szénsavas víz
1 koktélcseresznye
Törtjég

Egyéb eszközök:
Kiöntő

Elkészítés:
Készíts elő egy nagy méretű poharat, oldd fel a barna cukrot a koktél bitterben, majd adj hozzá a fekete borsot. Facsarj bele pár szelet lime-ot, töltd fel a poharat törtjéggel, és adj hozzá a szénsavas vizet. Végül főzz le egy adag Envivo Lungo kávét a kiöntőbe, hűtsd le jéggel, és adagold a pohárba. Díszítésképp használj koktélcseresznyét!

Az Envivo Lungo a Nespresso állandó kínálatának új tagja, amely így már 24 Grand Cru kávét tartalmaz, köztük hatféle lungo kávéőrleményt. Az új termék 2016. június 6-tól világszerte folyamatosan kapható a Nespresso Boutique-okban, megrendelhető a Nespresso Club-on keresztül telefonon, illetve online a www.nespresso.com weboldalról 1200 Ft/10 kapszula fogyasztói áron.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.