15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Ajánló

A pizzán és a spagettin túl, avagy mit együnk Olaszországban?

Pizza, spagetti, tiramisu. Ha Olaszországban járunk, akkor egyértelmű, hogy a helyi gasztronómia tradicionális fogásait megkóstoljuk. Ám a pizzán túl is van élet. Sőt! Volt szerencsénk a magyarok által kedvelt tengerparti üdülőhelyen, Lignano Sabbiadoróban finomabbnál-finomabb ételeket enni.

Lignano Sabbiadoro karnyújtásnyira fekszik a szlovén-olasz határtól, mindössze hat órányi autóútra Budapesttől. A barátságos, 7000 lakosú kisváros nyáron benépesül, a csúcsszezonban 300 ezer turista is megfordul itt. A város kiválóan alkalmas a nyugodt pihenésre vágyó családok számára. Tematikus vidámparkok, természeti csodák, különleges növény- és állatvilág, kutyabarát szállodák, strandok várják a családokat.

Lignano azoknak is kiváló választás, akik aktívan szeretnék tölteni a nyaralást. Olaszország 3. legkedveltebb üdülőhelyén különleges vízi sportokat próbálhatnak ki a nyaralók a vízi siklóernyőzéstől kezdve a windszörfözésen, a SUP-on át a vitorlázásig. Olyan gazdag sportélményekben lehet részük a turistáknak, hogy nem csoda, ha megéheznek utána. Lignano azonban bőven gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon éhes. A városban és a tengerparton is jobbnál jobb éttermek kínálatából válogathat az ember.

Halételek

Mit ehet az ember a tengerparton? A válasz egyértelmű - halat és tenger gyümölcseit. Az egyik legfelkapottabb étteremben, a tengerbe benyúló Terrazza a Maréban igazi különlegsségeket kóstolhattunk végig. Az olaszok szeretnek enni és elidőzni az ételek felett, nem ritka, hogy 4-5 fogásos menüt esznek ebédre, vacsorára is. A mindmegette.hu munkatársai előételként parmezános bundában sült polipot, tintahalat, cukkinit, polipsalátát, polipos rizottót ettek a hangulatos étteremben. Főételként pedig párolt halat. De legalább ekkora kulináris élményben volt részünk a Rino Beach nevű helyen, ahol kihagyhatatlan a szárított tonhal és a tengeri sügér. Ha pedig valaki finom kagylósalátára vágyna, akkor feltétlenül látogasson el a Playa Beach nevű étterembe, ahol a halfélék és tengergyümölcsei mellett, omlós kacsasültet is kínálnak, az ínyenceknek pedig rizottót csigával.

GALÉRIA! KATTINTS A KÉPRE!

1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14
1/14

A legfinomabb sajtos tészta

A pizza mellett az olaszok messzeföldön híresek a tésztájukról is. Életünk legjobb sajtos-sonkás tésztáját az Al Cason nevű étteremben ettük. Az Al Cason a város egyik legjobb, hanem a legjobb étterme. Tömött sorokban várnak az emberek a szabad asztalokra. Hatalmas homárt, isteni marha steaket szolgálnak fel, de számunkra felejthetetlen volt az omlós San Daniele sonkával készült előételként felszolgált sajtkrémes tészta.

Desszertek

Vendéglátónk szerint a város legjobb tiramisuját szintén az Al Cason nevű étteremben lehet enni. Ám az olaszok nem csak tiramisu készítésben profik, ha desszertről van szó. A panna cottától kedzve, az almás muffinig, a csokis parfés sütiig bármit kérhetünk, nem fogunk csalódni.

GALÉRIA! KATTINTS A KÉPRE!

1/5
1/5
1/5
1/5
1/5

Bor, prosecco

A bőséges fogások mellé jár a prosecco, vagyis ha Lignaóban járunk, akkor a ribolla gialla. A helyiek esküsznek arra, hogy az ő változatuk jobb, mint az eredeti prosecco. Ha pedig unjuk a tengerpartot és egy kis kirándulásra vágyunk, akkor érdemes ellátogatni Modeanóba, ahol a helyi borászatban remek fehér és vörösborokat kóstolhatunk festői környezetben.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.