Lignano Sabbiadoro karnyújtásnyira fekszik a szlovén-olasz határtól, mindössze hat órányi autóútra Budapesttől. A barátságos, 7000 lakosú kisváros nyáron benépesül, a csúcsszezonban 300 ezer turista is megfordul itt. A város kiválóan alkalmas a nyugodt pihenésre vágyó családok számára. Tematikus vidámparkok, természeti csodák, különleges növény- és állatvilág, kutyabarát szállodák, strandok várják a családokat.
Lignano azoknak is kiváló választás, akik aktívan szeretnék tölteni a nyaralást. Olaszország 3. legkedveltebb üdülőhelyén különleges vízi sportokat próbálhatnak ki a nyaralók a vízi siklóernyőzéstől kezdve a windszörfözésen, a SUP-on át a vitorlázásig. Olyan gazdag sportélményekben lehet részük a turistáknak, hogy nem csoda, ha megéheznek utána. Lignano azonban bőven gondoskodik arról, hogy senki ne maradjon éhes. A városban és a tengerparton is jobbnál jobb éttermek kínálatából válogathat az ember.
Mit ehet az ember a tengerparton? A válasz egyértelmű - halat és tenger gyümölcseit. Az egyik legfelkapottabb étteremben, a tengerbe benyúló Terrazza a Maréban igazi különlegsségeket kóstolhattunk végig. Az olaszok szeretnek enni és elidőzni az ételek felett, nem ritka, hogy 4-5 fogásos menüt esznek ebédre, vacsorára is. A mindmegette.hu munkatársai előételként parmezános bundában sült polipot, tintahalat, cukkinit, polipsalátát, polipos rizottót ettek a hangulatos étteremben. Főételként pedig párolt halat. De legalább ekkora kulináris élményben volt részünk a Rino Beach nevű helyen, ahol kihagyhatatlan a szárított tonhal és a tengeri sügér. Ha pedig valaki finom kagylósalátára vágyna, akkor feltétlenül látogasson el a Playa Beach nevű étterembe, ahol a halfélék és tengergyümölcsei mellett, omlós kacsasültet is kínálnak, az ínyenceknek pedig rizottót csigával.
GALÉRIA! KATTINTS A KÉPRE!
A pizza mellett az olaszok messzeföldön híresek a tésztájukról is. Életünk legjobb sajtos-sonkás tésztáját az Al Cason nevű étteremben ettük. Az Al Cason a város egyik legjobb, hanem a legjobb étterme. Tömött sorokban várnak az emberek a szabad asztalokra. Hatalmas homárt, isteni marha steaket szolgálnak fel, de számunkra felejthetetlen volt az omlós San Daniele sonkával készült előételként felszolgált sajtkrémes tészta.
Vendéglátónk szerint a város legjobb tiramisuját szintén az Al Cason nevű étteremben lehet enni. Ám az olaszok nem csak tiramisu készítésben profik, ha desszertről van szó. A panna cottától kedzve, az almás muffinig, a csokis parfés sütiig bármit kérhetünk, nem fogunk csalódni.
GALÉRIA! KATTINTS A KÉPRE!
A bőséges fogások mellé jár a prosecco, vagyis ha Lignaóban járunk, akkor a ribolla gialla. A helyiek esküsznek arra, hogy az ő változatuk jobb, mint az eredeti prosecco. Ha pedig unjuk a tengerpartot és egy kis kirándulásra vágyunk, akkor érdemes ellátogatni Modeanóba, ahol a helyi borászatban remek fehér és vörösborokat kóstolhatunk festői környezetben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.