Nemrég kezdődött az EFOTT, előttünk a Sziget Fesztivál, sokan pedig most indulnak kempingezni. A fesztiválokon vagy a túrázással egybekötött kempingezések alatt kevés a lehetőség sütni-főzni, energiára viszont igencsak szükség van. Az alábbiakban a Food Network tévécsatorna ad néhány ötletet, hogy milyen egészséges ropogtatnivalóval készülj, ha nem akarod csak ropival és gumicukorral átvészelni az izgalmas, de kimerítő napokat.
Idén augusztus 9-16-ig rendezik meg Magyarország legnagyobb zenei fesztiválját, a Szigetet. A Szabadság Szigete több mint 1000 programmal vár 1 héten keresztül több mint 50 helyszínen. A fellépők között olyan nevek vannak, mint a Kasabian, Macklemore, Wiz Khalifa, P!nk, Flume, Macklemore & Ryan Lewis, az Alt J és még sokan mások.
A fesztiválra kereskedelmi mennyiséget nem meghaladó mértékben vihetsz be magadnak ételt.
Vegyél háromféle aszalt gyümölcsöt, pörkölt mandulát, sózatlan pörkölt mogyorót és pattogatott kukoricát, öntsd össze őket, majd a mixet oszd el 6-8 kis légmentesen záródó tasakba! Egy kis tasaknyi csemege remek ropogtatnivaló egy koncert vagy kirándulás alatt – és még a barátok is kaphatnak egy-egy zacskóval.
Keverj össze szárított almaszirmot, asztalt sárgabarack-darabkákat és szárított kókuszdarabkákat! A fentihez hasonló módon kis tasakokban remek és egészséges ropogtatni való, ha rád tör az éhség, és gyors energiapótlás kell.
Egy csomag szeletelt szendvicskenyér, egy üveg mogyoróvaj, néhány banán. Ezekből bármikor menő amerikai stílusú szendvics készíthető, amely gazdag egészséges zsiradékokban és tápanyagokban. De a banánt csak akkor hámozd meg, amikor majd felszeletelve a szendvicsbe teszed!
Mogyoróvajas receptek a Mindmegettén >>>
A kedvenc dióféléidet ha egy kevés sóval, borssal és fűszerekkel (pl. oregánó, bazsalikom, római kömény, stb.) megpörkölöd, már viheted is magaddal éhségcsillapítónak!
A csicseriborsót kedvenc fűszereiddel, vagy csak némi sóval, borssal és pirospaprikával pirítsd ropogósra! Ez egy nagyszerű módja a rost-utánpótlásnak.
Egy zöldséghámozóval szeletelj vékonyra néhány fajta gyökérzöldséget (pl. céklát, édes burgonyát, répát és zellert), majd néhány csepp olajjal, sóval és borssal a sütőben süsd ropogósra indulás előtt! Bedobozolva jól eláll, a sátorban pihengetve elropogtatható.
Chips mindenféle zöldségekből >>>
A pitát vágd cikkelyekre, és egy kevés olívaolajjal, sóval és borssal megszórva süsd ropogósra a sütőben, majd a sütés vége felé hintsd meg parmezán sajttal! Hagyd kihűlni, és egy légmentesen záródó műanyag dobozban tárd, hogy jó ízű és finom falatkák legyenek!
+ 2 szuper recept, amit szintén magaddal vihetsz fesztiválra és túrázáshoz - remekül pótolják az elhasznált energiát és persze nagyon finomak:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.