Január 26. és február 5. között idén először jelentkezik a hagyományteremtőnek szánt 11 napos fesztivál a Fröccsterasz melletti Erzsébet téren. Vigyázat, nem karcsúsító rendezvény! Akár csipegetni, akár ebédelni vagy vacsorázni érkezel, mindennap degeszre eheted magad, mert a belváros legimpozánsabb fesztiválterületén a legszaftosabb, legdögösebb és leghüttésebb hazai, valamint nemzetközi gasztroőrületekkel találkozhatsz.
Szombaton korán kell kelned, ha szeretnél odaérni a disznóvágásra, mert a Német Nemzetiségi Önkormányzat reggel 7-re hirdette meg a disznóölést a Jakob Bleyer Helytörténeti Múzeum kertjében. Az állatot utána hagyományőrző helyiek dolgozzák fel, akik a toros finomságokat régi receptek szerint fűszerezik, a véres hurkát pedig pirított zsemlekockával készítik. A múzeumnak otthont adó tájházban a sváb háziasszonyok konyhai eszközeit is megismerheted.
Január 28. a Badacsonyi Borrégió településén is disznóvágást tartantak. A böllér és a szakácsok, valamint a vőfély és a dalos ajkú szépasszonyok már javában készülnek, hogy a Művelődési Ház udvarán minden készen álljon a farsangi disznóvágásra és a vendégek üdvözlésére. Reggel fogópálinkát, majd toros reggelit kóstolhatsz, a nap folyamán kolbásztöltő versenyen szurkolhatsz és forralt bort kortyolhatsz, este toros vacsorán „disznólkodhatsz”. A vacsorára jelentkezni kell!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.