Keverj össze 1 db narancs frissen kifacsart levét 1,5 dl natúr joghurttal, 1/2 dl tejföllel, némi sóval, borssal és 1 tk cukorral. Ezt a változatot akár a tésztasalátákhoz is adhatod, különleges ízhatás lesz az eredmény.
Vágj apróra 1 gerezd fokhagymát és 3 ág rozmaringot. Add hozzá 1,5 dl húslevesalapléhez és 2 ek citromléhez, ízesítsd sóval, borssal, és alaposan keverd össze. Mivel az öntet összes hozzávalója remekül illik a sültekhez, az ezek mellé kínált salátát is gazdagíthatod vele.
Apríts fel 1 kis fej vöröshagymát és 1 db paradicsomot, aztán vegyítsd el 1 ek ecettel, 1 dl zöldségleves-alaplével és 1 ek olajjal. Őrölj hozzá egy kevés fehér borsot is. Szinte bármilyen friss salátakeverékhez illik.
A pikáns öntetet 2 tk mustárból, 1,5 dl tejfölből, 1 ek balzsamecetből és 1 ek olívaolajból állíthatod össze, 1-1 csipet sóval, borssal és cukorral együtt.
Adj 1 ek olívaolajhoz ugyanannyi citromlevet, majd gazdagítsd a keveréket 1/2-1/2 csokor felaprított snidlinggel és petrezselyemmel. Remekül kiegészíti az egyszerű zöldsaláta-keveréket.
Így kevésbé hizlal!
Bár a legtöbb zöldségsalátának alacsony a kalóriatartalma, érdemes vigyázni a szószokkal! Az olajokat kár kihagyni a receptből, míg a tejfölből, joghurtból megéri az alacsonyabb zsírtartalmú változatot választani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.