Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Alapételek

5+1 villámgyors gabonaköret, ha már unod a sült krumplit

Sokáig csak rizs és krumpli közül választhattunk, ha köretről volt szó. Szerencsére ez már a múlté, és egyre több, gyorsan elkészíthető finomság jelent meg újra a kínálatban. Összegyűjtöttünk néhány olyan gabonát, amivel változatosabbá teheted az étrended.

Ha egészséges, finom köretekre vágysz, mert már unod a krumplit és a rizst, kóstolj meg más gabonaköreteket. Mutatunk néhányat, próbáld ki akár mindegyiket!

1. Kukoricadara

A kukoricalisztből vagy -darából főzött puliszka szaftos húsételekkel vagy paradicsommártással igazán finom. A forró, sós vízhez folyamatos keverés mellett add hozzá a darát vagy lisztet, és főzd sűrű kásává. Amikor besűrűsödött, keverj hozzá egy kevés vajat. Szaggasd ki galuskának, vagy öntsd kerek tálba, hagyd megdermedni, és vágd szeletekre. Ki is sütheted!

2. Köles

Kitűnő köretet, levesbetétet, salátát, rakottast, sőt, még édes kását is készíthetsz a megfőtt golyócskákból. Vízben, tejben vagy levesben legalább 20 percig kell főzni.

3. Árpagyöngy

A hántolt, fényezett árpát levesekbe, egytálételekbe főzik, de önálló köretként is tálalhatod. A rizshez hasonló az elkészítése, de felhasználás előtt vízbe kell áztatni. Hurkába, töltött káposztába töltheted, és a sóletnek is ez egyik fő hozzávalója.

4. Kuszkusz

Búzadara és liszt keverékéből készül. Az előfőzött, instant kuszkuszt csak le kell önteni forró vízzel, majd lefedni, és 5 percig állni hagyni. Hús- és zöldséges ételek mellé köretként, illetve salátaként, rakottasként vagy levesekbe is kínálhatod.

5. Tönkölybúza

Elsősorban reform- vagy bioboltokban szerezhető be ez a gabonafajta. Az előfőzött búzaszemek kb. 20 perc alatt puhulnak meg, míg a tönkölydara főzési ideje 5-10 perc. Rizottóként zöldséggel és hússal, illetve köretként is kitűnő.

+ 1 Hajdina

Mivel magját a búzához hasonlóan fogyasztjuk, gabonafélének hisszük, pedig botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik. Köretként, kásaként, salátába, krémlevesekbe és fasírtba egyaránt felhasználható. A rizshez hasonlóan készítsd el: pirítsd meg, öntsd fel kétszeres mennyiségű vízzel, és 20-25 perc alatt főzd puhára.

5 VARIÁCIÓ RIZSKÖRETRE, HA UNJÁTOK A RIZIBIZIT!>>>

15 EXTRA KÖRET HÚSOK MELLÉ, HA UNOD A RIZST ÉS A KRUMPLIPÜRÉT!>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.