A chili con carne, azaz „csili hússal" egy fűszeres pörkölt, amely csilipaprikát, húst, paradicsomot és gyakran vesebabot tartalmaz. Összeállítása nem bonyolult, jó ötlet ezt készíteni, ha gyorsan kell valami laktató ételt előállítanunk. Ha szeretnénk, húsmentesen, sőt, állati alapanyagok nélkül is előállíthatjuk: ilyenkor a "con carne"-ból "sin carne" lesz, az ízvilágot azonban a fűszerekkel és az extra zöldségek hozzáadásával tökéletesen tudjuk hozni. A vegán január keretében mindenképpen érdemes kirpróbálni!
Hozzávalók:
1 vörösbab-konzerv
1 kukoricakonzerv
5 dkg aszalt paradicsom
2 dkg szeletelt jalapeño
1 kaliforniai paprika
1 daraboltparadicsom-konzerv
3 evőkanál olaj
2 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dl zöldségalaplé
1 csipet őrölt római kömény
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szárított oregánó
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt koriander
1 teáskanál füstölt őrölt pirospaprika
1 evőkanál paradicsompüré
fél kávéskanál kakaópor
só
bors
A tálaláshoz:
1 kezeletlen lime
1 csokor friss koriander
tortillacsipsz
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.