Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Ettől az apró trükktől lesz tökéletes az air fryerben sült csirkecomb – recepttel!

Air fryerben szinte bármi megsüthető, legyen szó melegszendvicsekről, halakról, zöldségekről, húsokról, desszertekről. A csirkecomb is mennyei finom forró levegős sütőben készítve, máris mutatjuk a receptet és az apró trükköt, ami új szintre emeli a sültet.

Hogy miért jó air fryerben sütni a csirkecombot? Egyrészt mert nagyon egyszerű, hiszen nem kell mást tenni, mint bekapcsolni a sütőt, a combokat fűszerezni és a kosárba tenni, beállítani a időt. Másrészt a végeredmény sokkal finomabb lesz, mint sima sütőben sütve, hiszen kívül ropogós, belül szaftos lesz a sült.

Air fryerben sült csirkecomb: kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock
Air fryerben sült csirkecomb: kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. fokhagyma por
  • 1 tk. vöröshagyma por
  • 1 tk. piros paprika
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 tk. só
  • ½ tk. bors
  • ½ tk. cayenne bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A combokat papírtörlővel szárazra töröljük és félretesszük.
  3. Egy kis tálba összekeverjük a hagymaporokat, a paprikát, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót, a fekete borsot és a cayenne borsot.
  4. Bedörzsöljük a combokat olívaolajjal, majd egyenletesen beszórjuk a húst a fűszerkeverékkel. Ha extra ropogós bőrt szeretnék, a fűszerezés után a csirkehúst főzőspray-vel lefújjuk.
  5. A combokat a sütő kosarába tesszük, ügyelve, hogy a húsok ne fedjék egymást. Kb. 12-15 percig sütjük, majd megfordítjuk a húsokat. További 12-15 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 164 fokot, és a bőr ropogós és aranybarna nem lesz.
  6. És a legfontosabb: tálalás előtt legalább 5 percig pihentetjük a húst! Ezzel az egyszerű lépéssel a hús puha és lédús marad.
  7. Tálaljuk sült zöldségekkel, salátával vagy burgonyapürével.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.