Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Alapételek

Ettől az apró trükktől lesz tökéletes az air fryerben sült csirkecomb – recepttel!

Air fryerben szinte bármi megsüthető, legyen szó melegszendvicsekről, halakról, zöldségekről, húsokról, desszertekről. A csirkecomb is mennyei finom forró levegős sütőben készítve, máris mutatjuk a receptet és az apró trükköt, ami új szintre emeli a sültet.

Hogy miért jó air fryerben sütni a csirkecombot? Egyrészt mert nagyon egyszerű, hiszen nem kell mást tenni, mint bekapcsolni a sütőt, a combokat fűszerezni és a kosárba tenni, beállítani a időt. Másrészt a végeredmény sokkal finomabb lesz, mint sima sütőben sütve, hiszen kívül ropogós, belül szaftos lesz a sült.

Air fryerben sült csirkecomb: kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock
Air fryerben sült csirkecomb: kívül ropogós, belül omlós / Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. fokhagyma por
  • 1 tk. vöröshagyma por
  • 1 tk. piros paprika
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 tk. só
  • ½ tk. bors
  • ½ tk. cayenne bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A combokat papírtörlővel szárazra töröljük és félretesszük.
  3. Egy kis tálba összekeverjük a hagymaporokat, a paprikát, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót, a fekete borsot és a cayenne borsot.
  4. Bedörzsöljük a combokat olívaolajjal, majd egyenletesen beszórjuk a húst a fűszerkeverékkel. Ha extra ropogós bőrt szeretnék, a fűszerezés után a csirkehúst főzőspray-vel lefújjuk.
  5. A combokat a sütő kosarába tesszük, ügyelve, hogy a húsok ne fedjék egymást. Kb. 12-15 percig sütjük, majd megfordítjuk a húsokat. További 12-15 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 164 fokot, és a bőr ropogós és aranybarna nem lesz.
  6. És a legfontosabb: tálalás előtt legalább 5 percig pihentetjük a húst! Ezzel az egyszerű lépéssel a hús puha és lédús marad.
  7. Tálaljuk sült zöldségekkel, salátával vagy burgonyapürével.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.