Air fryerben szinte bármi megsüthető, legyen szó melegszendvicsekről, halakról, zöldségekről, húsokról, desszertekről. A csirkecomb is mennyei finom forró levegős sütőben készítve, máris mutatjuk a receptet és az apró trükköt, ami új szintre emeli a sültet.
Hogy miért jó air fryerben sütni a csirkecombot? Egyrészt mert nagyon egyszerű, hiszen nem kell mást tenni, mint bekapcsolni a sütőt, a combokat fűszerezni és a kosárba tenni, beállítani a időt. Másrészt a végeredmény sokkal finomabb lesz, mint sima sütőben sütve, hiszen kívül ropogós, belül szaftos lesz a sült.
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 ek. olívaolaj
1 tk. fokhagyma por
1 tk. vöröshagyma por
1 tk. piros paprika
1 tk. kakukkfű
1 tk. szárított oregánó
1 tk. só
½ tk. bors
½ tk. cayenne bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A combokat papírtörlővel szárazra töröljük és félretesszük.
Egy kis tálba összekeverjük a hagymaporokat, a paprikát, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót, a fekete borsot és a cayenne borsot.
Bedörzsöljük a combokat olívaolajjal, majd egyenletesen beszórjuk a húst a fűszerkeverékkel. Ha extra ropogós bőrt szeretnék, a fűszerezés után a csirkehúst főzőspray-vel lefújjuk.
A combokat a sütő kosarába tesszük, ügyelve, hogy a húsok ne fedjék egymást. Kb. 12-15 percig sütjük, majd megfordítjuk a húsokat. További 12-15 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 164 fokot, és a bőr ropogós és aranybarna nem lesz.
És a legfontosabb: tálalás előtt legalább 5 percig pihentetjük a húst! Ezzel az egyszerű lépéssel a hús puha és lédús marad.
Tálaljuk sült zöldségekkel, salátával vagy burgonyapürével.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.