A lekvárok, szörpök és befőttek nem hiányozhatnak a nagymamák kamráiból. Ha valakinek sok gyümölcse van a kertben, akkor biztosan megpróbálkozik a befőzéssel, vagy régóta is gyakorolja már ezt a hobbit, ugyanis csak így lehet konzerválni a nyári ízeket a téli időszakra. Szinte minden gyümölcsből készíthető lekvár vagy kompót, az alma pedig egész évben elérhető finomság. Az almából készült befőtt pedig nemcsak süteményekbe kerülhet, hanem díszíthetjük vele a tejberizst, ehetjük magában, de akár a sült húsok mellé is tányérra kerülhet savanyúság helyett.
Széll Tamásnak minden ételhez megvan a tökéletes receptje, így az almabefőtthöz is. A Főmenü című műsorának egyik adásában részletesen is bemutatta, hogyan készül a legfinomabb almabefőtt!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Borítókép: MTVA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.