Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Alapételek

Az ősz sztárja: sütőtök krémleves, ahogy még nem próbáltad

Itt az ősz, és vele együtt az egyik leghálásabb, legizgalmasabb és legjobban variálható zöldség, a sütőtök szezonja. E sokoldalú zöldségből készülhet előétel, leves, főétel és desszert, nem beszélve a Halloweeni töklámpásról, és bár nagyon egészséges, a gyerekek mégis szeretik. Déri Szilvia, alias Házisáfrány egy különleges sütőtök krémleves receptjét ossza meg.

A sütőtökből leggyakrabban levest csinálunk, amit mint minden ételt, el lehet készíteni rettentő unalmas és művészien csodás módon. Ez a vegán változat egy tányérnyi távol-keletet varázsol az asztalra, ízvilága fűszeres, gazdag és van izgalmas, hogy ünnepekkor is felszolgáhasd!

Aktív munka alig van vele, és remekül melegíthető. Vörös curry pasztát és kókusztejet bármelyik hiper nemzetközi részlegén kapsz, kaffírcitrom levelet és ázsiai citromfüvet inkább ázsiai delikáteszboltban, de ha nincs a környékeden ilyen, hagyd ki ezt a két hozzávalót, a leves úgy is csodás lesz!

Hozzávalók 8 személyre:
1 kisebb kaliforniai tök
kb. ½ l alaplé
1 szál ázsiai citromfű
2-3 kaffír lime levél
2 ek vöröscurry paszta
3 dl kókusztej
2 ek tökmag

bors

Elkészítés:

1. Melegítsünk egy vastag fenekű serpenyőt közepesen melegre. Dobjuk bele a tökmagot és néha megkevergetve pirítsuk addig, míg el nem kezd pattogni a serpenyőben. Tegyük félre.

2. Melegítsük elő a sütőt 220 fokosra.

3. Daraboljuk fel a tököt, magozzuk ki és kb. 30-50 perc alatt süssük puhára. Az, hogy mikor van kész a tök, több dologtól is függ így folyamatosa ellenőrizzük, és ha a belseje már átsült, a külseje pedig elkezdett barnulni, csak akkor vegyünk ki.

4. Forraljuk az alaplében a friss fűszereket 15 percig, majd adjuk hozzá a meghámozott tököt, vöröscurry-pasztát és kókusztejet. Főzzük a hozzávalókat további 5 percig.

5. Vegyük ki a citromfüvet és kaffírlime-levelet, majd pürésítsük a levest. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még kevés alaplevet. Tálaljuk a levest kevés kókusztejjel tökmaggal megszórva.

10 EGYSZERŰ SÜTŐTÖKÖS DESSZERT, AMIVEL FELDOBHATOD A HALLOWEEN-BULIT! >>>

10 SÜTŐTÖKKRÉMLEVES, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD, AMÍG TART A SZEZON! >>>

VÁLOGASS A LEGJOBB SÜTŐTÖKÖS RECEPTEK KÖZÖTT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.