A sütőtökből leggyakrabban levest csinálunk, amit mint minden ételt, el lehet készíteni rettentő unalmas és művészien csodás módon. Ez a vegán változat egy tányérnyi távol-keletet varázsol az asztalra, ízvilága fűszeres, gazdag és van izgalmas, hogy ünnepekkor is felszolgáhasd!
Aktív munka alig van vele, és remekül melegíthető. Vörös curry pasztát és kókusztejet bármelyik hiper nemzetközi részlegén kapsz, kaffírcitrom levelet és ázsiai citromfüvet inkább ázsiai delikáteszboltban, de ha nincs a környékeden ilyen, hagyd ki ezt a két hozzávalót, a leves úgy is csodás lesz!
Hozzávalók 8 személyre:
1 kisebb kaliforniai tök
kb. ½ l alaplé
1 szál ázsiai citromfű
2-3 kaffír lime levél
2 ek vöröscurry paszta
3 dl kókusztej
2 ek tökmag
só
bors
Elkészítés:
1. Melegítsünk egy vastag fenekű serpenyőt közepesen melegre. Dobjuk bele a tökmagot és néha megkevergetve pirítsuk addig, míg el nem kezd pattogni a serpenyőben. Tegyük félre.
2. Melegítsük elő a sütőt 220 fokosra.
3. Daraboljuk fel a tököt, magozzuk ki és kb. 30-50 perc alatt süssük puhára. Az, hogy mikor van kész a tök, több dologtól is függ így folyamatosa ellenőrizzük, és ha a belseje már átsült, a külseje pedig elkezdett barnulni, csak akkor vegyünk ki.
4. Forraljuk az alaplében a friss fűszereket 15 percig, majd adjuk hozzá a meghámozott tököt, vöröscurry-pasztát és kókusztejet. Főzzük a hozzávalókat további 5 percig.
5. Vegyük ki a citromfüvet és kaffírlime-levelet, majd pürésítsük a levest. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá még kevés alaplevet. Tálaljuk a levest kevés kókusztejjel tökmaggal megszórva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.