Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Békebeli leves a nagyi konyhájából: marhahúsleves velős csonttal és csigatésztával

A húslevesre is igaz, hogy ahány ház, annyiféle recept, elkészítési mód. A mai receptünk visszarepít a múltba, a boldog békeidők hangulatát idézi, érdemes elkészíteni egy ráérős, nyugodt hétvégi napon. Az elismerés nem marad el, abban biztos lehetsz.

A velős csontos húsleves közkedvelt étel: a csontvelő nemcsak ízesíti a levest, hanem selymes, krémes textúrát ad neki, amitől még különlegesebbé válik. A csontokban található kollagén és ásványi anyagok ráadásul táplálóbbá  is teszik a levest, miközben jótékony hatással vannak az ízületekre és a bőrre is.

Sok helyen csak ünnepekkor készítik, de hétvégi ebédként, nagyobb családi összejöveteleken is gyakran kerül az asztalra. Próbáld ki az alábbi receptet!

  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzés: 5 óra
  • 1 adag: 210 kcal 
Marhahúsleves velős csonttal
Marhahúsleves velős csonttal és csigatésztával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók: 

  • 1 kg marhaleveshús 
  • 1 kg szeletelt csontos marhanyak 
  • 15 dkg csigatészta 
  • 4 db közepes sárgarépa 
  • 4 db petrezselyemgyökér 
  • 1 db kisebb karalábé 
  • 1 db kisebb zeller 
  • 1 fej fokhagyma 
  • 3 db közepes vöröshagyma 
  • 1-2 cm gyömbér 
  • 1 csipet egész kömény 
  • 1 csipet sáfrányos szeklice 
  • 1 evőkanál egész fekete vagy zöld bors 
  • só 

Elkészítés:

  1. Megmossuk a húst. A velős részeket enyhén besózzuk, hogy forrás közben biztosan ne főjön ki a velő. Beletesszük egy nagy fazékba, öntünk rá bőven hideg vizet. Forrásig melegítjük, majd nagyon kicsi lángon főzzük. Közben folyamatosan leszedjük a képződő szürke habot.
  2. Ha már nem habzik egyáltalán, fűszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított, nagy darabokra vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét. A hagymáknak csak a külső, piszkos héját húzzuk le, keresztben elfelezzük. A vöröshagymát száraz serpenyőben picit meg is pirítjuk, majd a fokhagymával együtt beledobjuk a lébe. Jöhetnek a fűszerek: egy evőkanál egész bors, a megpucolt gyömbérdarab, az egész kömény, a csipetnyi sáfrányos szeklice és só ízlés szerint.
  3. Nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. Tálalás előtt egy kis leves és víz keverékében kifőzzük a tésztát. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.