A zöldséges, húsos levesek igen laktatók, így második fogásra gyakorlatilag nincs is szükség. Ez a csirkés karalábéleves pont ilyen, ráadásul nagyon finom is! Ha pedig mégis kevésnek érzed, egy könnyű salátával kiegészítheted a menüt.
Zsenge karalábéból nagyon finom zöldségleves készíthető, egy kis hússal és tarhonyával felturóbzva pedig gazdag, tartalmas lesz a végeredmény. Jó tanács: ha nem fogy el az összes leves egyszerre, akkor csak abba rakj tésztát, amit megeszel, a többit tárold külön, mert különben a tészta magába szívja az összes levet.
Hozzávalók:
1 csirkemellfilé (kb. 30 dkg)
4 csirke felsőcomb-filé (kb. 30 dkg)
4 zsenge karalábé
1 közepes sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöldje
1 nagy vöröshagyma
10 dkg tarhonya
só
zsiradék
Elkészítése:
Finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkecombfilét, együtt pároljuk a hagymával. Amikor már félig megpuhult a hús, mehet hozzá a szintén kockára vágott mellfilé is.
Ha az összes húsdarab szépen kifehéredett, hozzárakjuk a meghámozott, kockára vágott karalábét, sárgarépát, a felaprított petrezselyem zöldjét. Ha a karalábénak szép frissek és zsengék a levelei, akkor párat ebből is belevágunk a levesbe. Együtt dinszteljük, majd felöntjük egy-másfél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük.
Tálalás előtt sós vízben kifőzzük a tarhonyát, hozzákeverjük a kész leveshez.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.