Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Alapételek

Tartalmas leves hétköznapokra: csirkés karalábéleves tarhonyával

A zöldséges, húsos levesek igen laktatók, így második fogásra gyakorlatilag nincs is szükség. Ez a csirkés karalábéleves pont ilyen, ráadásul nagyon finom is! Ha pedig mégis kevésnek érzed, egy könnyű salátával kiegészítheted a menüt.

Zsenge karalábéból nagyon finom zöldségleves készíthető, egy kis hússal és tarhonyával felturóbzva pedig gazdag, tartalmas lesz a végeredmény. Jó tanács: ha nem fogy el az összes leves egyszerre, akkor csak abba rakj tésztát, amit megeszel, a többit tárold külön, mert különben a tészta magába szívja az összes levet.

Csirkés karalábéleves tarhonyával / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Csirkés karalábéleves tarhonyával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé (kb. 30 dkg)
  • 4 csirke felsőcomb-filé (kb. 30 dkg)
  • 4 zsenge karalábé
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 10 dkg tarhonya
  • zsiradék

Elkészítése:

  1. Finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkecombfilét, együtt pároljuk a hagymával. Amikor már félig megpuhult a hús, mehet hozzá a szintén kockára vágott mellfilé is.
  2. Ha az összes húsdarab szépen kifehéredett, hozzárakjuk a meghámozott, kockára vágott karalábét, sárgarépát, a felaprított petrezselyem zöldjét. Ha a karalábénak szép frissek és zsengék a levelei, akkor párat ebből is belevágunk a levesbe. Együtt dinszteljük, majd felöntjük egy-másfél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük.
  3. Tálalás előtt sós vízben kifőzzük a tarhonyát, hozzákeverjük a kész leveshez.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.