Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Alapételek

Tartalmas leves hétköznapokra: csirkés karalábéleves tarhonyával

A zöldséges, húsos levesek igen laktatók, így második fogásra gyakorlatilag nincs is szükség. Ez a csirkés karalábéleves pont ilyen, ráadásul nagyon finom is! Ha pedig mégis kevésnek érzed, egy könnyű salátával kiegészítheted a menüt.

Zsenge karalábéból nagyon finom zöldségleves készíthető, egy kis hússal és tarhonyával felturóbzva pedig gazdag, tartalmas lesz a végeredmény. Jó tanács: ha nem fogy el az összes leves egyszerre, akkor csak abba rakj tésztát, amit megeszel, a többit tárold külön, mert különben a tészta magába szívja az összes levet.

Csirkés karalábéleves tarhonyával / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Csirkés karalábéleves tarhonyával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé (kb. 30 dkg)
  • 4 csirke felsőcomb-filé (kb. 30 dkg)
  • 4 zsenge karalábé
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 10 dkg tarhonya
  • zsiradék

Elkészítése:

  1. Finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát, és kevés zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkecombfilét, együtt pároljuk a hagymával. Amikor már félig megpuhult a hús, mehet hozzá a szintén kockára vágott mellfilé is.
  2. Ha az összes húsdarab szépen kifehéredett, hozzárakjuk a meghámozott, kockára vágott karalábét, sárgarépát, a felaprított petrezselyem zöldjét. Ha a karalábénak szép frissek és zsengék a levelei, akkor párat ebből is belevágunk a levesbe. Együtt dinszteljük, majd felöntjük egy-másfél liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük.
  3. Tálalás előtt sós vízben kifőzzük a tarhonyát, hozzákeverjük a kész leveshez.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.