Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Alapételek

Ebből garantált a repeta! Villámgyors parmezános csicseriborsó leves

csicseriborsó leves
Imádom ezt a levest, a bulizós barátaim szerint pedig másnaposság ellen is valóságos csodaszer! Laktató, finom, mindenki örülni fog neki, és ami talán a lényeg: 15 perc alatt kész van!

Ha vacsorára főzzük, érdemes belőle nagyobb adagot csinálni, hiszen remekül melegíthető, így másnap, irodai ebédnek is tökéletes. Sűrű és tartalmas, így teljes értékű főétel, ezért ne fáradj második fogással, maximum egy kis kovászolt kenyeret érdemes enni mellé, de azt garantálom, hogy nem vágysz majd utána másra, maximum egy kis nasira!

Egy csicseriborsó konzerv maximum 3 éhes embernek elég, így ha többen lennétek, duplázd a mennyiségeket. Azt sem árt figyelembe venni, hogy a póréhagyma nagyon összeesik főzés közben, ezért abból bátran tehetünk többet annál, mint amit elsőnek gondolnánk.

Hozzávalók (3 fő részére):

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 db nagyobb póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • kb. 3 dl alaplé (vészhelyzetben használj csirkehúsleves kockát!)
  • 1 dl tejszín
  • olívaolaj
  • 1 marék frissen reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítése:

1. Párold a felkarikázott pórét az olíva olajon üvegesre, majd dobd rá a fokhagymát és párold vele tovább. Vigyázz, ne kezdjen barnulni!

2. Öntsd a hagymákra a leöblített csicseriborsót az alaplével, és forrald fel. Ügyelj rá, hogy csak kevés lében főzd, hiszen ennek az ételnek már-már főzelék sűrűségűnek kell lennie, ha kész van. Az a legjobb, ha nem öntesz hozzá sok levet, és ha a kész leves sűrűnek tűnne, még mindig adhatsz hozzá egy kevés alaplevet.

3. Amikor a leves forr, kapd elő a botmixert és nagyon lájtosan mixelj rajta egy icipicit. Az a célod, hogy a szemek nagy része egészben maradjon, egy kevés meg kicsit összetörjön, pépesedjen. Beledugod a mixert, pulzálsz vele 2-3-szor pár másodpercet és kész.

4. Add a leveshez a tejszínt. Ha kell, sózd, borsozd.

5. Tálald frissen reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal és egy kevés, a tetejére csurgatott extraszűz olívaolajjal. Remekül illik mellé a friss, ropogós, vastag héjú kovászolt kenyér.

ÍGY KÉSZÜL A TOSZKÁN PARADICSOMLEVES - ILLATOS BAZSALIKOMMAL ÉS PARMEZÁNNAL>>>

NEM CSAK KÖRET LEHET BELŐLE! TARTALMAS KUSZKUSZSALÁTA, AMI ÓRÁKRA ELTELÍT>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.