Az édesburgonya nemcsak finom, de rendkívül egészséges is! Húsos, gumószerűen megvastagodott gyökere szénhidrátban és béta-karotinban gazdag. Tartalmaz C-vitamint, B1, B2, B6, és E vitaminokat is. A többi zöldségféléhez képest sok fehérje található benne, amelynek összetétele a tojáséhoz hasonló. Értékes ásványi anyagokat is tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne.
Energiatartalma száz grammban 117 kalória, így akár a fogyókúrázók is beleilleszthetik az étrendjükbe. Ezek mellett hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Megakadályozza a székrekedést és a puffadást.
Ha édesburgonyát vásárolunk, figyeljünk rá, hogy feszes és sima legyen a bőre, ez jelzi, hogy friss. Nagy nedvességtartalma miatt csak néhány napig tárolható, a hűtőszekrény helyett inkább száraz, hűvös helyen. Előkészítése, tisztítása hasonlóképpen történhet, minta burgonyáé: lehet hámozni, vagy csak vizesen ledörzsölni, kaparni is a héját, de megsüthető a héjastul is.
Az édesburgonya sütve, főzve, grillezve, párolva is nagyszerű étel. Köretként és levesként is elkészíthetjük, de rakottasokban is szuper helye van, meg is lehet tölteni, és készülhet belőle fasírt, röszti, pite, püré vagy saláta. Íme 13 ellenállhatatlan édesburgonyás étel, melyet el kell készítenetek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.