Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Alapételek

Falafel házilag: a kedvenc közel-keleti utcakajánk otthon is, egyszerűen!

Falafel recept
A falafel a Közel-Kelet jellegzetes étele, ami ma már olyan népszerű, hogy szinte bárhol kapható. Nálunk a török büfék kínálatában is megtalálható, de szerte a világban kedvelt street-food. Isteni finom csicseriborsóból készült golyók, amit otthon is érdemes elkészíteni, ugyanis a házi változata nem olyan bonyolult, mint gondolnánk, viszont annál finomabb!

HOZZÁVALÓK:

25 dkg csicseriborsó (konzerv)
1 fej lila hagyma
1/4 bögre petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek frissen facsart citromlé
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
1 tk őrölt bors
1 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A tálaláshoz (elhagyható):

pita
paradicsom
uborka
saláta
humusz
tahini (szezámkrém)

Falafel házilag készítve (Shutterstock)
Falafel házilag készítve (Shutterstock)

A falafel elkészítése

1. Egy aprítógépbe tesszük az átöblített és lecsepegett csicseriborsót, az aprított hagymát, a petrezselyemet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Addig pépesítjük, amíg az egész összeáll és egy nedves masszát kapunk (vigyázzunk, hogy ne aprítsuk túl a hozzávalókat).

2. Az így kapott masszát egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és összekeverjük. A hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára.

3. A hűtőből kivéve golyókat fozmázunk a masszából, kb. 18-20 darabot.

4. Egy nagyobb serpenyőben 1 hüvelyknyi olajat hevítünk, majd nagy lángon kb. 3 perc alatt kisütjük a falafelgolyókat, félidőben átforgatva őket. Amikor aranybarnára és ropogósra sültek, egy papírtörlőre szedjük őket.

5. Szendvicsbe, salátákhoz vagy grillezett zöldségekhez kínáljuk tahinivel (szezámszósszal).

CSICSERIBORSÓ: VAN HELYE A KAMRÁBAN >>>

ARAB KONYHA: TOBZÓDÁS A FŰSZEREK VILÁGÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.