Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Alapételek

Falafel házilag: a kedvenc közel-keleti utcakajánk otthon is, egyszerűen!

Falafel recept
A falafel a Közel-Kelet jellegzetes étele, ami ma már olyan népszerű, hogy szinte bárhol kapható. Nálunk a török büfék kínálatában is megtalálható, de szerte a világban kedvelt street-food. Isteni finom csicseriborsóból készült golyók, amit otthon is érdemes elkészíteni, ugyanis a házi változata nem olyan bonyolult, mint gondolnánk, viszont annál finomabb!

HOZZÁVALÓK:

25 dkg csicseriborsó (konzerv)
1 fej lila hagyma
1/4 bögre petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek frissen facsart citromlé
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
1 tk őrölt bors
1 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A tálaláshoz (elhagyható):

pita
paradicsom
uborka
saláta
humusz
tahini (szezámkrém)

Falafel házilag készítve (Shutterstock)
Falafel házilag készítve (Shutterstock)

A falafel elkészítése

1. Egy aprítógépbe tesszük az átöblített és lecsepegett csicseriborsót, az aprított hagymát, a petrezselyemet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Addig pépesítjük, amíg az egész összeáll és egy nedves masszát kapunk (vigyázzunk, hogy ne aprítsuk túl a hozzávalókat).

2. Az így kapott masszát egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és összekeverjük. A hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára.

3. A hűtőből kivéve golyókat fozmázunk a masszából, kb. 18-20 darabot.

4. Egy nagyobb serpenyőben 1 hüvelyknyi olajat hevítünk, majd nagy lángon kb. 3 perc alatt kisütjük a falafelgolyókat, félidőben átforgatva őket. Amikor aranybarnára és ropogósra sültek, egy papírtörlőre szedjük őket.

5. Szendvicsbe, salátákhoz vagy grillezett zöldségekhez kínáljuk tahinivel (szezámszósszal).

CSICSERIBORSÓ: VAN HELYE A KAMRÁBAN >>>

ARAB KONYHA: TOBZÓDÁS A FŰSZEREK VILÁGÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.