Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Alapételek

Falafel házilag: a kedvenc közel-keleti utcakajánk otthon is, egyszerűen!

Falafel recept
A falafel a Közel-Kelet jellegzetes étele, ami ma már olyan népszerű, hogy szinte bárhol kapható. Nálunk a török büfék kínálatában is megtalálható, de szerte a világban kedvelt street-food. Isteni finom csicseriborsóból készült golyók, amit otthon is érdemes elkészíteni, ugyanis a házi változata nem olyan bonyolult, mint gondolnánk, viszont annál finomabb!

HOZZÁVALÓK:

25 dkg csicseriborsó (konzerv)
1 fej lila hagyma
1/4 bögre petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek frissen facsart citromlé
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
1 tk őrölt bors
1 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A tálaláshoz (elhagyható):

pita
paradicsom
uborka
saláta
humusz
tahini (szezámkrém)

Falafel házilag készítve (Shutterstock)
Falafel házilag készítve (Shutterstock)

A falafel elkészítése

1. Egy aprítógépbe tesszük az átöblített és lecsepegett csicseriborsót, az aprított hagymát, a petrezselyemet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Addig pépesítjük, amíg az egész összeáll és egy nedves masszát kapunk (vigyázzunk, hogy ne aprítsuk túl a hozzávalókat).

2. Az így kapott masszát egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és összekeverjük. A hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára.

3. A hűtőből kivéve golyókat fozmázunk a masszából, kb. 18-20 darabot.

4. Egy nagyobb serpenyőben 1 hüvelyknyi olajat hevítünk, majd nagy lángon kb. 3 perc alatt kisütjük a falafelgolyókat, félidőben átforgatva őket. Amikor aranybarnára és ropogósra sültek, egy papírtörlőre szedjük őket.

5. Szendvicsbe, salátákhoz vagy grillezett zöldségekhez kínáljuk tahinivel (szezámszósszal).

CSICSERIBORSÓ: VAN HELYE A KAMRÁBAN >>>

ARAB KONYHA: TOBZÓDÁS A FŰSZEREK VILÁGÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.