Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Alapételek

Falafel házilag: a kedvenc közel-keleti utcakajánk otthon is, egyszerűen!

Falafel recept
A falafel a Közel-Kelet jellegzetes étele, ami ma már olyan népszerű, hogy szinte bárhol kapható. Nálunk a török büfék kínálatában is megtalálható, de szerte a világban kedvelt street-food. Isteni finom csicseriborsóból készült golyók, amit otthon is érdemes elkészíteni, ugyanis a házi változata nem olyan bonyolult, mint gondolnánk, viszont annál finomabb!

HOZZÁVALÓK:

25 dkg csicseriborsó (konzerv)
1 fej lila hagyma
1/4 bögre petrezselyem
4 gerezd fokhagyma
1 ek frissen facsart citromlé
2 tk őrölt római kömény
1 tk só
1 tk őrölt bors
1 bögre zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

A tálaláshoz (elhagyható):

pita
paradicsom
uborka
saláta
humusz
tahini (szezámkrém)

Falafel házilag készítve (Shutterstock)
Falafel házilag készítve (Shutterstock)

A falafel elkészítése

1. Egy aprítógépbe tesszük az átöblített és lecsepegett csicseriborsót, az aprított hagymát, a petrezselyemet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket. Addig pépesítjük, amíg az egész összeáll és egy nedves masszát kapunk (vigyázzunk, hogy ne aprítsuk túl a hozzávalókat).

2. Az így kapott masszát egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és összekeverjük. A hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára.

3. A hűtőből kivéve golyókat fozmázunk a masszából, kb. 18-20 darabot.

4. Egy nagyobb serpenyőben 1 hüvelyknyi olajat hevítünk, majd nagy lángon kb. 3 perc alatt kisütjük a falafelgolyókat, félidőben átforgatva őket. Amikor aranybarnára és ropogósra sültek, egy papírtörlőre szedjük őket.

5. Szendvicsbe, salátákhoz vagy grillezett zöldségekhez kínáljuk tahinivel (szezámszósszal).

CSICSERIBORSÓ: VAN HELYE A KAMRÁBAN >>>

ARAB KONYHA: TOBZÓDÁS A FŰSZEREK VILÁGÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.