Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Alapételek

Intelligens krémes: magától készül el ez az egyszerű és finom desszert

A sütemény neve arra utal, hogy egy egyszerű kevert tésztából szép, réteges krémes lesz a végeredmény. Egészen hihetetlen, de a rétegek tényleg maguktól, sütés közben alakulnak ki, ha jól dolgoztunk. Mutatjuk a receptet!

Ha szeretnénk valami gyors és egyszerű, mégis finom és mutatós édességet, az intelligens krémes a tökéletes választás. Csak össze kell keverni a hozzávalókat, egy tepsibe önteni, a többit pedig a sütőre bízni – és már kész is az édes finomság. Akkor is remek mentőötlet, ha váratlan vendégek toppannak be hozzánk, hiszen a hamar elkészülő sütemény szép és látványos desszert. A porcukor le ne maradjon a tetejéről!

Az intelligens krémes rétegei maguktól alakulnak ki sütés közben /Fotó: Vidék íze magazin
Az intelligens krémes rétegei maguktól alakulnak ki sütés közben /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül az intelligens krémes

Hozzávalók (egy 20 × 40 cm-es tepsihez):

  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 23 dkg liszt
  • 1 l tej

Elkészítése:

  1. Habot verünk a tojásfehérjékből a csipet sóval. A porcukrot és a vaníliás cukrot elektromos habverővel maximális fokozaton egy percig verjük a sárgájákkal. Utána továbbra is elektromos habverővel beledolgozzuk az olvasztott, langyos vajat (nagyjából egy perc).
  2. Ezután lassú fokozaton eloszlatjuk benne a lisztet, majd több adagban belekeverjük a fehérjékből vert habot. Végül négy részletben hozzádolgozzuk a tejet. Kifejezetten híg masszát fogunk kapni.
  3. A tepsit vékonyan kivajazzuk. Szép pontosan kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy órán át sütjük. Ha a teteje már szép aranybarna, de a közepe még lötyög (kicsit meg kell mozgatni a tepsit), akkor letakarjuk egy sütőpapírral, és úgy folytatjuk a sütést.
  4. Ha készen van, akkor kivesszük, kicsit hagyjuk hűlni, majd átcsúsztatjuk egy sütőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hidegen lehet csak szépen szeletelni. Ha ügyesek voltunk, szépen látszódik a három réteg.

Tipp: Egy darab citrom héjával és vaníliaaromával ízesíthetjük még a süteményt. A tetejére általában porcukor kerül, de csokoládémázt is készíthetünk rá.

Még több krémes finomság a Mindmegette oldalán>>>

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.