Vadas marha
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
Csupacsokis brownie
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Alapételek

Intelligens krémes: magától készül el ez az egyszerű és finom desszert

A sütemény neve arra utal, hogy egy egyszerű kevert tésztából szép, réteges krémes lesz a végeredmény. Egészen hihetetlen, de a rétegek tényleg maguktól, sütés közben alakulnak ki, ha jól dolgoztunk. Mutatjuk a receptet!

Ha szeretnénk valami gyors és egyszerű, mégis finom és mutatós édességet, az intelligens krémes a tökéletes választás. Csak össze kell keverni a hozzávalókat, egy tepsibe önteni, a többit pedig a sütőre bízni – és már kész is az édes finomság. Akkor is remek mentőötlet, ha váratlan vendégek toppannak be hozzánk, hiszen a hamar elkészülő sütemény szép és látványos desszert. A porcukor le ne maradjon a tetejéről!

Az intelligens krémes rétegei maguktól alakulnak ki sütés közben /Fotó: Vidék íze magazin
Az intelligens krémes rétegei maguktól alakulnak ki sütés közben /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül az intelligens krémes

Hozzávalók (egy 20 × 40 cm-es tepsihez):

  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 23 dkg liszt
  • 1 l tej

Elkészítése:

  1. Habot verünk a tojásfehérjékből a csipet sóval. A porcukrot és a vaníliás cukrot elektromos habverővel maximális fokozaton egy percig verjük a sárgájákkal. Utána továbbra is elektromos habverővel beledolgozzuk az olvasztott, langyos vajat (nagyjából egy perc).
  2. Ezután lassú fokozaton eloszlatjuk benne a lisztet, majd több adagban belekeverjük a fehérjékből vert habot. Végül négy részletben hozzádolgozzuk a tejet. Kifejezetten híg masszát fogunk kapni.
  3. A tepsit vékonyan kivajazzuk. Szép pontosan kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül egy órán át sütjük. Ha a teteje már szép aranybarna, de a közepe még lötyög (kicsit meg kell mozgatni a tepsit), akkor letakarjuk egy sütőpapírral, és úgy folytatjuk a sütést.
  4. Ha készen van, akkor kivesszük, kicsit hagyjuk hűlni, majd átcsúsztatjuk egy sütőrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Hidegen lehet csak szépen szeletelni. Ha ügyesek voltunk, szépen látszódik a három réteg.

Tipp: Egy darab citrom héjával és vaníliaaromával ízesíthetjük még a süteményt. A tetejére általában porcukor kerül, de csokoládémázt is készíthetünk rá.

Még több krémes finomság a Mindmegette oldalán>>>

Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.