Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Alapételek

Gyors és egyszerű, mégis mennyei és mutatós epres-csokis piskótatekercs

Az eperszezon beköszöntével készítsünk minél többféle süteményt a zamatos gyümölcsből.

Ha gyümölcsös desszertekről van szó, az eper az egyik legjobb alapanyag. Édes-zamatos ízével feldobja a legegyszerűbb kevert tésztás süteményeket is, de remek párosítás a krémes mascarponéval és csokoládéval is. Utóbbira mutatunk egy mennyei receptet. Íme az eperkrémmel töltött csokis piskótatekercs!

Mennyei desszert az eperkrémmel töltött csokoládés piskótatekercs (Fotó: Vidék íze magazin)
Mennyei desszert az eperkrémmel töltött csokoládés piskótatekercs (Fotó: Vidék íze magazin)

Így készül az eperkrémmel töltött csokis piskótatekercs


Hozzávalók:

A piskótatekercshez:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. cukor
  • 3,5 ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 20 dkg eper
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg mascarpone

A díszítéshez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. kókuszzsír
  • tejszínhab
  • 2-3 db eper
  • citromfűlevél
Az eperkrémes piskótatekercs mutatós desszert, pillanatok alatt el fog fogyni (Fotó: Vidék íze magazin)
Az eperkrémes piskótatekercs mutatós desszert, pillanatok alatt el fog fogyni (Fotó: Vidék íze magazin)


Elkészítése:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket habbá verjük a cukor felével. A sárgájákat fehéredésig keverjük a maradék cukorral.
  2. Egy kis tálban összeforgatjuk a lisztet a kakaóporral és a sóval. Több adagban hozzáforgatjuk a cukros tojássárgájákhoz a felvert habbal együtt, óvatosan, hogy ne törjük meg a habot.
  3. Egy nagy tepsi aljába sütőpapírt szabunk, beleöntjük a piskótamasszát, eligazgatjuk. 180 fokos sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt. Ha kész, egy megnedvesített konyharuhára borítjuk, és még tűzforrón párszor feltekerjük. Végül összecsavarva hagyjuk kihűlni.
  4. A töltelékbe kerülő epret megtisztítjuk, felkockázzuk. Habot verünk a tejszínből, összedolgozzuk a kétféle cukorral kikevert mascarponéval. Beleforgatjuk az epret. Ezt a krémet kenjük a teljesen kihűlt, kitekert piskótára, majd rögtön fel is tekerjük.
  5. A tetejére gőz felett összeolvasztjuk a csokit a kókuszzsírral, bevonjuk vele a süteményt. Ha megdermedt, akkor a tekercs tetejére kis rózsákat nyomunk tejszínhabból. Eperszeletekkel, citromfűlevélkékkel díszítjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.