Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ennél valami finomat és laktatót, de nincs kedved órákig pepecselni vele a konyhában? Gyorsan könnyűt rovatunkban olyan pofonegyszerű fogásokat mutatunk nektek, amik akár a vasárnapi ebédnél is megállják a helyüket. Most egy pofonegyszerű almakompót következik, ami tökéletesen kiegészíti a sült húsokat!

A francia eredetű compote különféle fűszerezéssel cukorszirupban főtt gyümölcsöt vagy gyümölcsöket jelentett, kezdetben nagy valószínűséggel igen sűrű finomság (kevés szirup, sok puhára főtt gyümölcs) lehetett. Franciaországban, angolszász országokban ma is hasonlóan fogyasztják.

Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből, sőt akár zöldségből is készülhet - sokan nem is gondolnák, hogy a rebarbara valójában zöldségféle, mégis jobbára édes kompót formájában találkoznak vele. Lehet kísérletezni persze más zöldségfélékkel is, az édeskés sütőtök vagy a cékla is alkalmas kompót készítésére - de izgalmas ezek vegyítése gyümölcsökkel is.

Bár a nálunk sokaknak a ’80-as évek menzáiról ismerős, hatalmas üvegekből előkerült vegyes gyümölcskompótról nem épp a legkifinomultabb ínyencség jut eszükbe, számos gyümölcs keverékéből készülhet kitűnő kompót. Akár az egres mellé is társulhat némi meggy vagy cseresznye, a bogyósok egymással remekül kombinálhatók, az őszi gyümölcsök (a szilva, az alma, a körte, a fehér húsú őszibarack) pedig különösen jól érzik magukat egymás társaságában. A variációk száma végtelen - a lényeg, hogy az egyszerre érő gyümölcsöket érdemes társítani.

Mi most egy gyorsan, egyszerűen elkészíthető almakompótot mutatunk nektek, ami már önmagában is mennyei, de sült húsokhoz is tökéletesen passzol. Érdemes kipróbálni!

Az almakompót hozzávalói:

  • 1db citrom
  • 1kg alma
  • 10db szegfűszeg
  • 1rúd fahéj
  • 10dkg cukor
  • 1l víz

AZ ALMAKOMPÓT PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.