Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Babgulyás
Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Epres blondie
Alapételek

Villámgyors házi jegesteaszörp, fillérekből - százszor jobb, mint a bolti!

Házi jegestea-szörp
A nyári forróságban nincs jobb egy frissítő limonádénál! Vagy jeges teánál? Hogy ne kelljen választani, keverhetjük is a kettőt, sőt! Hogy villámgyorsan elkészíthessük, és ne kelljen órákat várni, míg a 30 fokban a tea kihűl, vagy a jeges vízben a cukor feloldódik, készítsünk jegestea-szörpöt! Finom, pénztárcabarát és villámgyors enyhülést hoz a tomboló kánikulában!

Azt mindannyian tuduk, hogy ebben a hőségben a megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlenül fontos, azonban borzasztó nehéz másfél-két liter vizet legyűrni naponta. Frissít, és a benne lévő tein hatására élénkít a jeges tea, amivel csak egy gond van: ha nem akarod a bolti, agyoncukrozott, ízfokozókkal turbózótt változatot méregdrágán megvenni, akkor bizony meg kell főzni, majd megvárni, amíg lehül, és úgy elfogyasztani. Erre kínálunk egy csodálatos alternatívát a villámgyorsan elkészíthető jegestea-szörppel! Érdemes rögtön egy nagyobb mennyiséget készíteni belőle, hogy több napra elég szirupunk legyen. A házi ice teával garantáltan könnyebben megy majd a hidratálás!

HOZZÁVALÓK a házi jegestea-szörphöz:

  • 3 db citrom
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 tk teafű vagy 3 db filter
Házi jegesteaszörp
Házi jegesteaszörp


Elkészítése:

  1. A citromokat forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük őket, és lereszeljük a héjukat.
  2. Kifacsarjuk a gyümölcsök levét, és kimérünk belőle 1,5 dl-t. Felforralunk 3,5 dl vizet a cukorral, a citromhéjjal és a kimért citromlével, továbbá a megtisztított, lereszelt gyömbérrel. Kis lángon 5 percigfőzzük.
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a teatojásba szórt teafüvet vagy filtereket a szirupba helyezzük, és kb. 5 percig ázni hagyjuk.
  4. A teatojás vagy a filterek eltávolítása után a keveréket tiszta üvegekbe töltjük. 1:3 vagy 1:4 arányban vízzel hígítva fogyasztjuk, friss mentalevelekkel kínáljuk! Ebből a mennyiségből kb. fél liter szörp készíthető.

TIPP: aki szereti a pikáns ízeket, az a citromlé mellé, kb. 1 teáskanál megtisztított, lereszelt friss gyömbért is tehet!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.