Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Villámgyors házi jegesteaszörp, fillérekből - százszor jobb, mint a bolti!

Házi jegestea-szörp
A nyári forróságban nincs jobb egy frissítő limonádénál! Vagy jeges teánál? Hogy ne kelljen választani, keverhetjük is a kettőt, sőt! Hogy villámgyorsan elkészíthessük, és ne kelljen órákat várni, míg a 30 fokban a tea kihűl, vagy a jeges vízben a cukor feloldódik, készítsünk jegestea-szörpöt! Finom, pénztárcabarát és villámgyors enyhülést hoz a tomboló kánikulában!

Azt mindannyian tuduk, hogy ebben a hőségben a megfelelő mennyiségű folyadék elengedhetetlenül fontos, azonban borzasztó nehéz másfél-két liter vizet legyűrni naponta. Frissít, és a benne lévő tein hatására élénkít a jeges tea, amivel csak egy gond van: ha nem akarod a bolti, agyoncukrozott, ízfokozókkal turbózótt változatot méregdrágán megvenni, akkor bizony meg kell főzni, majd megvárni, amíg lehül, és úgy elfogyasztani. Erre kínálunk egy csodálatos alternatívát a villámgyorsan elkészíthető jegestea-szörppel! Érdemes rögtön egy nagyobb mennyiséget készíteni belőle, hogy több napra elég szirupunk legyen. A házi ice teával garantáltan könnyebben megy majd a hidratálás!

HOZZÁVALÓK a házi jegestea-szörphöz:

  • 3 db citrom
  • 30 dkg kristálycukor
  • 3 tk teafű vagy 3 db filter
Házi jegesteaszörp
Házi jegesteaszörp


Elkészítése:

  1. A citromokat forró vízben megmossuk, majd szárazra töröljük őket, és lereszeljük a héjukat.
  2. Kifacsarjuk a gyümölcsök levét, és kimérünk belőle 1,5 dl-t. Felforralunk 3,5 dl vizet a cukorral, a citromhéjjal és a kimért citromlével, továbbá a megtisztított, lereszelt gyömbérrel. Kis lángon 5 percigfőzzük.
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a teatojásba szórt teafüvet vagy filtereket a szirupba helyezzük, és kb. 5 percig ázni hagyjuk.
  4. A teatojás vagy a filterek eltávolítása után a keveréket tiszta üvegekbe töltjük. 1:3 vagy 1:4 arányban vízzel hígítva fogyasztjuk, friss mentalevelekkel kínáljuk! Ebből a mennyiségből kb. fél liter szörp készíthető.

TIPP: aki szereti a pikáns ízeket, az a citromlé mellé, kb. 1 teáskanál megtisztított, lereszelt friss gyömbért is tehet!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.