Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Húsos-tejfölös kelkáposztaleves, amiből te is biztosan repetázni fogsz

Hideg, őszi estéken mindig jól esik egy tányér laktató, ízletes leves. Mivel a húsos-tejfölös kelkáposztaleves pont ilyen, ezért mindenképpen érdemes elkészíteni.

Egy tartalmas leves után nem vágyunk már második fogásra, főleg akkor, ha friss, puha kenyeret is eszünk mellé. Arra azonban készüljünk fel, hogy ez a leves olyan finom és ízletes, hogy nehéz lesz kibírni, hogy ne kanalazzunk be még egy adagot belőle. Nincs is más hátra, mint megnézni a receptet, hogyan is készül a Vidék íze magazin mennyei levese. 

Húsos-tejfölös kelkáposztaleves
Húsos-tejfölös kelkáposztaleves, amiből egy tányérral nem elég
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kiváló fogása, a húsos-tejfölös kelkáposztaleves!

Előkészítés: 25 perc 

Főzés: 1 óra 

1 adag: 270 kcal 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg sertéstarja- és lapocka 
  • zsiradék
  • 2 nagyobb vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél 
  • só 
  • bors 
  • 1-2 ág csombor 
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna 
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés hideg víz 
  • 2 dl tejföl 
  • 1 nagy cikk kelkáposzta 

Elkészítés:

  1. Kockákra vágjuk a sertéshúst. Egy nagyobb fazékban, kevés zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, erre rádobjuk a felkockázott húst, és elkezdjük párolni. 
  2. Közben ízesítjük áttört fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, csomborral, majoránnával. 
  3. Fedőt teszünk rá, és a saját levében főzzük. Időnként ránézünk, átkeverjük, és ha esetleg elfőtte volna a levét, teszünk alá egy kevés vizet. 
  4. Ha már puha a hús, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumplit, és addig forraljuk, míg a burgonya meg nem puhul. 
  5. Az evőkanál lisztet pici hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a levesben. 
  6. Pár percig forraljuk együtt, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát is, ezzel már csak egy-két percig főzzük.  


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.