Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Alapételek

Húsos-tejfölös kelkáposztaleves, amiből te is biztosan repetázni fogsz

Hideg, őszi estéken mindig jól esik egy tányér laktató, ízletes leves. Mivel a húsos-tejfölös kelkáposztaleves pont ilyen, ezért mindenképpen érdemes elkészíteni.

Egy tartalmas leves után nem vágyunk már második fogásra, főleg akkor, ha friss, puha kenyeret is eszünk mellé. Arra azonban készüljünk fel, hogy ez a leves olyan finom és ízletes, hogy nehéz lesz kibírni, hogy ne kanalazzunk be még egy adagot belőle. Nincs is más hátra, mint megnézni a receptet, hogyan is készül a Vidék íze magazin mennyei levese. 

Húsos-tejfölös kelkáposztaleves
Húsos-tejfölös kelkáposztaleves, amiből egy tányérral nem elég
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kiváló fogása, a húsos-tejfölös kelkáposztaleves!

Előkészítés: 25 perc 

Főzés: 1 óra 

1 adag: 270 kcal 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg sertéstarja- és lapocka 
  • zsiradék
  • 2 nagyobb vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél 
  • só 
  • bors 
  • 1-2 ág csombor 
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna 
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés hideg víz 
  • 2 dl tejföl 
  • 1 nagy cikk kelkáposzta 

Elkészítés:

  1. Kockákra vágjuk a sertéshúst. Egy nagyobb fazékban, kevés zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, erre rádobjuk a felkockázott húst, és elkezdjük párolni. 
  2. Közben ízesítjük áttört fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, csomborral, majoránnával. 
  3. Fedőt teszünk rá, és a saját levében főzzük. Időnként ránézünk, átkeverjük, és ha esetleg elfőtte volna a levét, teszünk alá egy kevés vizet. 
  4. Ha már puha a hús, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumplit, és addig forraljuk, míg a burgonya meg nem puhul. 
  5. Az evőkanál lisztet pici hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a levesben. 
  6. Pár percig forraljuk együtt, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát is, ezzel már csak egy-két percig főzzük.  


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.