Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Puncstorta  recept
Puncstorta
Alapételek

Húsos-tejfölös kelkáposztaleves, amiből te is biztosan repetázni fogsz

Hideg, őszi estéken mindig jól esik egy tányér laktató, ízletes leves. Mivel a húsos-tejfölös kelkáposztaleves pont ilyen, ezért mindenképpen érdemes elkészíteni.

Egy tartalmas leves után nem vágyunk már második fogásra, főleg akkor, ha friss, puha kenyeret is eszünk mellé. Arra azonban készüljünk fel, hogy ez a leves olyan finom és ízletes, hogy nehéz lesz kibírni, hogy ne kanalazzunk be még egy adagot belőle. Nincs is más hátra, mint megnézni a receptet, hogyan is készül a Vidék íze magazin mennyei levese. 

Húsos-tejfölös kelkáposztaleves
Húsos-tejfölös kelkáposztaleves, amiből egy tányérral nem elég
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül a Vidék íze magazin kiváló fogása, a húsos-tejfölös kelkáposztaleves!

Előkészítés: 25 perc 

Főzés: 1 óra 

1 adag: 270 kcal 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg sertéstarja- és lapocka 
  • zsiradék
  • 2 nagyobb vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél 
  • só 
  • bors 
  • 1-2 ág csombor 
  • 1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna 
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés hideg víz 
  • 2 dl tejföl 
  • 1 nagy cikk kelkáposzta 

Elkészítés:

  1. Kockákra vágjuk a sertéshúst. Egy nagyobb fazékban, kevés zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, erre rádobjuk a felkockázott húst, és elkezdjük párolni. 
  2. Közben ízesítjük áttört fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, csomborral, majoránnával. 
  3. Fedőt teszünk rá, és a saját levében főzzük. Időnként ránézünk, átkeverjük, és ha esetleg elfőtte volna a levét, teszünk alá egy kevés vizet. 
  4. Ha már puha a hús, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumplit, és addig forraljuk, míg a burgonya meg nem puhul. 
  5. Az evőkanál lisztet pici hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a levesben. 
  6. Pár percig forraljuk együtt, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát is, ezzel már csak egy-két percig főzzük.  


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.