Hideg, őszi estéken mindig jól esik egy tányér laktató, ízletes leves. Mivel a húsos-tejfölös kelkáposztaleves pont ilyen, ezért mindenképpen érdemes elkészíteni.
Egy tartalmas leves után nem vágyunk már második fogásra, főleg akkor, ha friss, puha kenyeret is eszünk mellé. Arra azonban készüljünk fel, hogy ez a leves olyan finom és ízletes, hogy nehéz lesz kibírni, hogy ne kanalazzunk be még egy adagot belőle. Nincs is más hátra, mint megnézni a receptet, hogyan is készül a Vidék íze magazin mennyei levese.
Így készül a Vidék íze magazin kiváló fogása, a húsos-tejfölös kelkáposztaleves!
Előkészítés: 25 perc
Főzés: 1 óra
1 adag: 270 kcal
Hozzávalók:
50 dkg sertéstarja- és lapocka
zsiradék
2 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
só
bors
1-2 ág csombor
1-2 ág friss vagy 1 teáskanál szárított majoránna
2 nagyobb burgonya
1 evőkanál liszt
kevés hideg víz
2 dl tejföl
1 nagy cikk kelkáposzta
Elkészítés:
Kockákra vágjuk a sertéshúst. Egy nagyobb fazékban, kevés zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, erre rádobjuk a felkockázott húst, és elkezdjük párolni.
Közben ízesítjük áttört fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal, csomborral, majoránnával.
Fedőt teszünk rá, és a saját levében főzzük. Időnként ránézünk, átkeverjük, és ha esetleg elfőtte volna a levét, teszünk alá egy kevés vizet.
Ha már puha a hús, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb kockákra vágott krumplit, és addig forraljuk, míg a burgonya meg nem puhul.
Az evőkanál lisztet pici hideg vízben csomómentesre keverjük, hozzávegyítjük a tejfölt, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a levesben.
Pár percig forraljuk együtt, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát is, ezzel már csak egy-két percig főzzük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.