Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Vadas marha
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Alapételek

Igazi kalóriabomba, de mennyei nasi a csokiba mártott sült bacon: így készítheted

Kalóriabomba, de egyszer érdemes kipróbálni a csokiba mártott sült bacont /Fotó: Shutterstock
Sokan furcsállják, amikor egy ételben az édes és a sós keveredik, pedig már a nagyanyáink is tudták, hogy minden süteménybe kell egy csipet só, mivel az hozza ki igazán az ízeket!

A sok só nem tesz jót az egészségünknek, de ha mértékkel fogyasztjuk, akkor bizony nemcsak segíthet a szervezetünknek, de még az ételünket/életünket is ízesebbé teheti! Vannak, akik olyan régóta keverik az édeset és a sósat, hogy még a kakaójukba is szórnak egy csipettel, mivel tényleg felerősíti az édes ízeket ez az összetevő. Nem ördögtől való tehát ez a kombináció, és most mutatunk egy olyan villámgyors és egyszerű receptet, mely addiktív nassolnivalót eredményez!

Kalóriabomba, de egyszer érdemes kipróbálni a csokiba mártott sült bacont /Fotó: Shutterstock
Kalóriabomba, de egyszer érdemes kipróbálni a csokiba mártott sült bacont /Fotó: Shutterstock

ÍGY KÉSZÜL A CSOKIBA MÁRTOTT SÜLT BACON >>>

Aki a csokit és a sült bacont is szereti, annak ez a nasi is kedvence lesz majd! Pár perc alatt elkészül, ugyanis csak meg kell pirítani a baconszeleteket, felolvasztani a táblás csokit, majd belemártani a szalonnát. Érdemes megvárni, amíg kihűl, mert melegen könnyen megfeküdheti a gyomrunkat és bármennyire is finom, elcsapjuk vele a hasunkat.

Csokiba mártott sült bacon /Fotó: Shutterstock
Csokiba mártott sült bacon /Fotó: Shutterstock
  1. A baconszeleteket egy száraz serpenyőben megpirítjuk, vigyázzunk arra, hogy ne égjenek meg. A megsült baconről egy papírtörlő segítségével leitatjuk a felesleges zsiradékot, hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt baconszeleteket óvatosan felszúrjuk egy hurkapálcikára vagy nyársra a képen látható módon.
  3. Kockákra törjük a tábla étcsokoládét és vízgőz fölött megolvasztjuk. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Ha elkészült, elzárjuk a hőforrást és levesszük a gőzről.
  4. A felnyársalt, megsült baconszeleteket egyesével belemártjuk az olvasztott csokiba, de elég félig vagy csak a végüket bevonni. Sütőpapírral bélelt tepsire vagy tányérra tesszük és hagyjuk megdermedni a csokit.
  5. A még puha csokimázra szórhatunk nagy szemű sót, chilipelyhet vagy tört mogyorót is.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.