Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gyors, egyszerű és ízletes! Talán ez a három szó jellemzi leginkább az alábbi salátát, aminek köszönhetően egyáltalán nem kell lemondanod a kolbászkarikákról, amelyek ez esetben ropogósra pirítva kerülnek a zöldségekre.

Persze a Vidék íze magazin kiváló receptjéből az is kiderül, hogy nemcsak a kolbásztól lesz laktató a saláta, hiszen a friss zöldségek mellett kerül bele főtt tojás is, az öntet pedig a juhtúrótól és a fokhagymától lesz igazán különleges ízélmény.

Igazán laktató vacsora, a sült kolbászos parasztsaláta / Fotó: Vidék íze magazin
Igazán laktató vacsora, a sült kolbászos parasztsaláta / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a sült kolbászos parasztsalátához

Hozzávalók:

  • 25 dkg kolbász
  • 1 fejes saláta
  • 4 főtt tojás
  • 1 evőkanál zsiradék

A salátához:

  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paprika
  • 2 lila hagyma
  • ecet
  • bors

Az öntethez:

  • 10 dkg juhtúró
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

  1. Vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben, egy evőkanál zsiradékon ropogósra pirítjuk. Közben meghámozzuk a főtt tojásokat.
  2. A paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a lila hagymát megtisztítjuk, daraboljuk, egy tálban összekeverjük, majd kicsi sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
  3. Az öntethez összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, az áttört fokhagymával, pici sóval (óvatosan, mert a juhtúró eleve sós), frissen őrölt borssal.
  4. A fejes salátát levelekre bontjuk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egy nagy, lapos tálat kirakunk a levelekkel. Erre kanalazzuk az ecetes salátát.
  5. A tetején elosztjuk a sült kolbászkarikákat és a cikkekre vágott főtt tojást. Közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a juhtúrós öntetet.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.