Gyors, egyszerű és ízletes! Talán ez a három szó jellemzi leginkább az alábbi salátát, aminek köszönhetően egyáltalán nem kell lemondanod a kolbászkarikákról, amelyek ez esetben ropogósra pirítva kerülnek a zöldségekre.
Persze a Vidék íze magazin kiváló receptjéből az is kiderül, hogy nemcsak a kolbásztól lesz laktató a saláta, hiszen a friss zöldségek mellett kerül bele főtt tojás is, az öntet pedig a juhtúrótól és a fokhagymától lesz igazán különleges ízélmény.
Íme a Vidék íze magazin remek receptje a sült kolbászos parasztsalátához
Hozzávalók:
25 dkg kolbász
1 fejes saláta
4 főtt tojás
1 evőkanál zsiradék
A salátához:
4 paradicsom
1 kígyóuborka
3 paprika
2 lila hagyma
ecet
só
bors
Az öntethez:
10 dkg juhtúró
1,5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
Vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben, egy evőkanál zsiradékon ropogósra pirítjuk. Közben meghámozzuk a főtt tojásokat.
A paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a lila hagymát megtisztítjuk, daraboljuk, egy tálban összekeverjük, majd kicsi sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
Az öntethez összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, az áttört fokhagymával, pici sóval (óvatosan, mert a juhtúró eleve sós), frissen őrölt borssal.
A fejes salátát levelekre bontjuk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egy nagy, lapos tálat kirakunk a levelekkel. Erre kanalazzuk az ecetes salátát.
A tetején elosztjuk a sült kolbászkarikákat és a cikkekre vágott főtt tojást. Közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a juhtúrós öntetet.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.