Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Gyors, egyszerű és ízletes! Talán ez a három szó jellemzi leginkább az alábbi salátát, aminek köszönhetően egyáltalán nem kell lemondanod a kolbászkarikákról, amelyek ez esetben ropogósra pirítva kerülnek a zöldségekre.

Persze a Vidék íze magazin kiváló receptjéből az is kiderül, hogy nemcsak a kolbásztól lesz laktató a saláta, hiszen a friss zöldségek mellett kerül bele főtt tojás is, az öntet pedig a juhtúrótól és a fokhagymától lesz igazán különleges ízélmény.

Igazán laktató vacsora, a sült kolbászos parasztsaláta / Fotó: Vidék íze magazin
Igazán laktató vacsora, a sült kolbászos parasztsaláta / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin remek receptje a sült kolbászos parasztsalátához

Hozzávalók:

  • 25 dkg kolbász
  • 1 fejes saláta
  • 4 főtt tojás
  • 1 evőkanál zsiradék

A salátához:

  • 4 paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paprika
  • 2 lila hagyma
  • ecet
  • bors

Az öntethez:

  • 10 dkg juhtúró
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

  1. Vékonyan felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben, egy evőkanál zsiradékon ropogósra pirítjuk. Közben meghámozzuk a főtt tojásokat.
  2. A paradicsomot, az uborkát, a paprikát és a lila hagymát megtisztítjuk, daraboljuk, egy tálban összekeverjük, majd kicsi sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
  3. Az öntethez összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, az áttört fokhagymával, pici sóval (óvatosan, mert a juhtúró eleve sós), frissen őrölt borssal.
  4. A fejes salátát levelekre bontjuk, alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Egy nagy, lapos tálat kirakunk a levelekkel. Erre kanalazzuk az ecetes salátát.
  5. A tetején elosztjuk a sült kolbászkarikákat és a cikkekre vágott főtt tojást. Közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a juhtúrós öntetet.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.