Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Így készül a tökéletes falafel - A Love Bistro séfjének receptje

love bistro
A versenyzőknek a Love Bistro mai adásának egyik feladatában különböző street foodokat kell elkészíteniük. Az egyik páros majd falafelt készít, bár ők sem tudják, mekkora kihívásra vállalkoztak, hiszen a műsor egyik séfje, Baracskay Angéla évekig élt és dolgozott Izraelben, így nem tud nem kritikus lenni egy falafel kapcsán. Hogy hogyan sikerül a sztároknak a falafel, az ma este kiderül. Angéla elárulja, ő hogyan készíti.

Én abba a táborba tartozom, aki sosem értette mi a hype a sápadt falafel körül, még ki nem költöztem a Közel Keletre Izraelbe. Kint zöld színe van a sok friss zöldfűszertől, lágy és szaftos belül, kívülről pedig ropog.

Fotó: TV2 / Love Bistro
Fotó: TV2 / Love Bistro

Majdnem három évet töltöttem kint, és annyira meghatározóvá váltak az izraeli ízek a saját konyhámban, hogy én nem is értem, előtte hogy bírtam a sok zöldfűszer és markáns szárazfűszerek nélkül élni. Izrael csodálatos a gasztronómia terén is, egyrészről már utánad dobálják a mézédes mangót, másrészről rengeteg konyha keveredik: marokkói, jemeni, perzsa, arab, askenázi zsidó vonal és még sorolhatnám. Egy idő után beálltam a sorba és kialakult a saját falafel receptem is otthonra, ami végtelenül egyszerű, csak jó alapanyagok kellenek hozzá.

Pisztáciás falafel

Hozzávalók:

1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
1/2 csokor koriander (Ha pár szálas kis csokrokba futunk bele, triplázzuk meg a mennyiségeket.)
5-6 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 db salotta hagyma
2 pohár csicseriborsó (24 órán át áztatva, majd friss vízben megfőzve, és a vizet félretesszük.)
1 pohár pirított pisztácia (Ha nincs, mandulával vagy kesudióval is szuperül működik.)
1-2 tk lisz
1 tk őröl római kömény
1 tk szódabikarbóna
1 tk só

1. Mindent beteszünk a turmixgépbe, ledaráljuk krémes állagúra. Ha kicsit kemény, a csicseriborsó főzőlevével óvatosan lazítunk rajta. Formázható, ragacsos masszát kell kapnunk. Neki is állhatunk a golyók formázásának vizes kézzel.

2. Két lehetőség van: 180 fokon aranybarnára sütjük, vagy fritőzben bő olajban tesszük ugyanezt.

Képek forrása: TV2/Love Bistro

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.