Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Alapételek

Így készül a tökéletes falafel - A Love Bistro séfjének receptje

love bistro
A versenyzőknek a Love Bistro mai adásának egyik feladatában különböző street foodokat kell elkészíteniük. Az egyik páros majd falafelt készít, bár ők sem tudják, mekkora kihívásra vállalkoztak, hiszen a műsor egyik séfje, Baracskay Angéla évekig élt és dolgozott Izraelben, így nem tud nem kritikus lenni egy falafel kapcsán. Hogy hogyan sikerül a sztároknak a falafel, az ma este kiderül. Angéla elárulja, ő hogyan készíti.

Én abba a táborba tartozom, aki sosem értette mi a hype a sápadt falafel körül, még ki nem költöztem a Közel Keletre Izraelbe. Kint zöld színe van a sok friss zöldfűszertől, lágy és szaftos belül, kívülről pedig ropog.

Fotó: TV2 / Love Bistro
Fotó: TV2 / Love Bistro

Majdnem három évet töltöttem kint, és annyira meghatározóvá váltak az izraeli ízek a saját konyhámban, hogy én nem is értem, előtte hogy bírtam a sok zöldfűszer és markáns szárazfűszerek nélkül élni. Izrael csodálatos a gasztronómia terén is, egyrészről már utánad dobálják a mézédes mangót, másrészről rengeteg konyha keveredik: marokkói, jemeni, perzsa, arab, askenázi zsidó vonal és még sorolhatnám. Egy idő után beálltam a sorba és kialakult a saját falafel receptem is otthonra, ami végtelenül egyszerű, csak jó alapanyagok kellenek hozzá.

Pisztáciás falafel

Hozzávalók:

1 csokor petrezselyem
1/2 csokor menta
1/2 csokor koriander (Ha pár szálas kis csokrokba futunk bele, triplázzuk meg a mennyiségeket.)
5-6 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 db salotta hagyma
2 pohár csicseriborsó (24 órán át áztatva, majd friss vízben megfőzve, és a vizet félretesszük.)
1 pohár pirított pisztácia (Ha nincs, mandulával vagy kesudióval is szuperül működik.)
1-2 tk lisz
1 tk őröl római kömény
1 tk szódabikarbóna
1 tk só

1. Mindent beteszünk a turmixgépbe, ledaráljuk krémes állagúra. Ha kicsit kemény, a csicseriborsó főzőlevével óvatosan lazítunk rajta. Formázható, ragacsos masszát kell kapnunk. Neki is állhatunk a golyók formázásának vizes kézzel.

2. Két lehetőség van: 180 fokon aranybarnára sütjük, vagy fritőzben bő olajban tesszük ugyanezt.

Képek forrása: TV2/Love Bistro

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.