Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Alapételek

Így lesz tökéletes a máglyarakás - 7 bevált tipp

7 jó tanács, amit érdemes megfogadni az őszi-téli napok kedvenc maradékmentő finomságának elkészítéséhez

1.Péksütemény, kenyér:

A legjobb az 1-2 napos szikkadt vajaskifli, de használhatsz normál kiflit, továbbá zsemlét, kalácsot, zsúrkenyeret is. A kiflit karikázd fel, a többit vágd kockákra. Ha a zsemle nagyon száraz, előtte vágd vagy reszeld le a héját. Ugyanez érvényes a kenyérre is.

2. Vaj:

Olvaszd fel, majd hagyd hűlni egy rövid ideig, mielőtt óvatosan a tojássárgájához adod.

3. Mazsola:

A régi, töppedt mazsolát hosszabb ideig kell áztatni, hogy kellően megduzzadjon. Ha nincs mazsolád, helyettesítsd aszalt tőzegáfonyával, esetleg más szárított gyümölccsel vagy magozott cseresznye- és meggybefőttel.

4. Gyümölcs:

Alma helyett körtével is kitűnő. A kemény húsú gyümölcsöt előzőleg célszerű enyhén cukros-citromos vízben kicsit megpárolni, majd lecsepegtetni.

5. Lekvár:

A hagyományos receptek barackízt írnak elő, de kipróbálhatod a sütit birssel, hecsedlivel (csipkebogyólekvárral) vagy másféle gyümölcsízzel, illetve -zselével is. A darabos lekvárt melegítsd fel, majd passzírozd át, hogy jól el tudd oszlatni a tojáshabban.

6. Tojáshab:

A hűtőből elővett tojást azonnal válaszd szét, mert hidegen könnyebb elkülöníteni a sárgáját és a fehérjét. Ezután a fehérjét hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni, mert így lehet jól felverni. A sütés végén ne nyisd rá hirtelen a sütőajtót a szépen feljött habra, mert a hőmérséklet-változástól összezuhanhat! Ennek elkerülésére kapcsold ki a sütőt és nyisd résnyire az ajtót. (Szükség esetén támaszd ki egy fakanál nyelével, hogy ne csukódjon be.) Kb. 10 perc múlva nyisd ki egészen, és várd meg, hogy a máglyarakásod kihűljön a sütőben.

7. Szeletelés:

Kb. félóra pihentetés után, lehetőleg recés késsel vágd kockákra a langyos süteményt a tepsiben vagy a formában. Végül lazítsd fel a széleket, és lapáttal alányúlva emeld át kistányérra a süteménydarabokat.

Máglyarakás kalácsból recept >>>

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.