A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Alapételek

Joghurtos, petrezselymes, többmagos kenyér

A pandémia alatt sokan próbálkoztak a kenyérsütéssel, ki több, ki kevesebb sikerrel. A Vidék íze kenyér receptjét bárki elkészítheti, a siker garantált, hiszen egyszerűen összedobható. Mutatjuk, hogyan készül!

Kevés dolog ér fel azzal az élménnyel, amikor az otthonunkat frissen sült kenyér illata tölti be. Akár tapasztalt pék vagy, akár most vágsz bele először, a házi kenyér készítése mindig különleges eredményt hoz: ropogós héj, puha belső, és egy olyan íz, amit semmilyen bolti kenyér nem képes felülmúlni. Hideg- és meleg előételekhez, szendvicsekhez remek választás lehet a következő fűszeres fehér kenyér. Sajtok és tejtermékek mellett érvényesülnek a legjobban az ízei, de egy kis kolbász sem rontja el.

Joghurtos kenyér / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Joghurtos kenyér / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 2 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 1 kis pohár joghurt
  • 2 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 1 evőkanál fokhagymapor
  • 2 marék napraforgómag
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje

Elkészítése:

  1. Feloldunk a langyos vízben egy teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk. Ide öntjük a joghurtot, az olajat, a lereszelt fokhagymát (vagy a fokhagymaport), végül a felfutott élesztőt. Szépen kidagasztjuk.
  3. A napraforgómagot száraz serpenyőben világosra pirítjuk, ha langyosra hűlt, belegyúrjuk a tésztába az összevágott petrezselyem zöldjével együtt. Gombócot formázunk belőle, letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Utána enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, cipót formázunk, és ismét hagyjuk kelni fél órát. Végül áttesszük egy papírral fedett sütőlapra. A tetejét lekenjük vízzel, keresztben bevágjuk.
  4. 200 fokra felmelegített gőzös sütőbe toljuk, 5-10 percig így sütjük. Levesszük a hőfokot 175 fokra, még körülbelül háromnegyed óra alatt készre sütjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.