Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

Így készül a legegyszerűbb karalábés csirke, amiből az egész család repetázni fog

Karalábés csirke / Fotó: Vidék íze magazin
Ha nincs túl sok időnk főzni, akkor a karalábés csirke tökéletes választás lehet ebédre vagy akár vacsorára is. Ez egy egyszerű, mégis különleges fogás: a hús puha és ízletes, míg a zöldség enyhén édeskés, a kettő együtt igazán harmonikus párosítás.

Bár a Vidék íze magazin receptje valóban rendkívül egyszerű, azonban arra mindig figyeljünk, hogy zsenge karalábéból készítsük el ezt a könnyed ételt. Így biztosra mehetünk, hogy az egész család repetázni fog majd belőle.

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a karalábés csirkéhez!

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke felsőcomb-filé
  • 2-3 zsenge karalábé a zöldjével együtt
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • zsiradék

Elkészítés:

  1. Kockára vágjuk a húst, kevés olajon elkezdjük sütni. Kicsit megsózzuk, amikor kezd színt kapni, hozzáadjuk a megtisztított, nagy kockára vágott hagymát.
  2. Amikor már majdnem puha a hús, rádobjuk a másfél-két centis kockára vágott karalábét, és a saját levében együtt pároljuk.
  3. Körülbelül tíz perc múlva, amikor már puha a zöldség, hozzárakjuk a karalábé zsenge, csíkokra vágott leveleit és a felaprított petrezselyem zöldjét, összeforraljuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.