Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Alapételek

Így készül a legegyszerűbb karalábés csirke, amiből az egész család repetázni fog

Karalábés csirke / Fotó: Vidék íze magazin
Ha nincs túl sok időnk főzni, akkor a karalábés csirke tökéletes választás lehet ebédre vagy akár vacsorára is. Ez egy egyszerű, mégis különleges fogás: a hús puha és ízletes, míg a zöldség enyhén édeskés, a kettő együtt igazán harmonikus párosítás.

Bár a Vidék íze magazin receptje valóban rendkívül egyszerű, azonban arra mindig figyeljünk, hogy zsenge karalábéból készítsük el ezt a könnyed ételt. Így biztosra mehetünk, hogy az egész család repetázni fog majd belőle.

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a karalábés csirkéhez!

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke felsőcomb-filé
  • 2-3 zsenge karalábé a zöldjével együtt
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • zsiradék

Elkészítés:

  1. Kockára vágjuk a húst, kevés olajon elkezdjük sütni. Kicsit megsózzuk, amikor kezd színt kapni, hozzáadjuk a megtisztított, nagy kockára vágott hagymát.
  2. Amikor már majdnem puha a hús, rádobjuk a másfél-két centis kockára vágott karalábét, és a saját levében együtt pároljuk.
  3. Körülbelül tíz perc múlva, amikor már puha a zöldség, hozzárakjuk a karalábé zsenge, csíkokra vágott leveleit és a felaprított petrezselyem zöldjét, összeforraljuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.