Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A rohanó hétköznapok során nem sok idő marad főzésre, ezért mindig jól jönnek azok az ételek, amelyek egyszerűen és könnyen elkészíthetőek, és még laktatóak is. Ilyen a kolbászos tepsis burgonya.

Ha ízletes, magyaros ízekre vágysz, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét. Természetesen ez a népszerű hozzávaló a Vidék íze magazin kiváló receptjéből sem hiányozhat.

Kolbászos tepsis burgonya / Fotó: Vidék íze magazin
Kolbászos tepsis burgonya / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje, a kolbászos tepsis burgonyához

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 2 vöröshagyma
  • 2 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított majoránna
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát és a vöröshagymát, a paprikáknak kivesszük a csutkáját.
  2. A kolbászokkal együtt az összes zöldséget felkarikázzuk (a burgonyát jó vékonyra vágjuk). Egy keverőtálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.
  4. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a keveréket, egyenletesen elosztjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és bő fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.