Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A rohanó hétköznapok során nem sok idő marad főzésre, ezért mindig jól jönnek azok az ételek, amelyek egyszerűen és könnyen elkészíthetőek, és még laktatóak is. Ilyen a kolbászos tepsis burgonya.

Ha ízletes, magyaros ízekre vágysz, akkor ilyenkor jön jól egy adagnyi füstölt kolbász, ami garantáltan elvarázsolja az ételek ízét. Természetesen ez a népszerű hozzávaló a Vidék íze magazin kiváló receptjéből sem hiányozhat.

Kolbászos tepsis burgonya / Fotó: Vidék íze magazin
Kolbászos tepsis burgonya / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje, a kolbászos tepsis burgonyához

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 2 vöröshagyma
  • 2 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított majoránna
  • 2 evőkanál zsír
  • bors

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a burgonyát és a vöröshagymát, a paprikáknak kivesszük a csutkáját.
  2. A kolbászokkal együtt az összes zöldséget felkarikázzuk (a burgonyát jó vékonyra vágjuk). Egy keverőtálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük.
  4. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a keveréket, egyenletesen elosztjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és bő fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.