Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
40 dkg csirkemellfilé
40 dkg krumpli
1db citrom
0,5 db kínai kel
0,08 dl chipotle szósz
0,25 dl majonéz
1 dkg friss koriander
0,2 dkg cayenne bors
olívaolaj
só
bors
alufólia
sütőpapír
keverőtál
serpenyő
2 db hőálló tál / tepsi
sütő
1. Az alapanyag
Megmossuk és szárazra töröljük a húst és a zöldségeket. Felvágjuk a káposztát, kifacsarjuk a citrom levét és finomra aprítjuk a koriandert.
2. A krumpli
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, és rátesszük a felvágott krumplikat. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd cayenne borssal és sóval fűszerezzük. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.
3. A csirke
Egy második tepsibe vagy hőálló tálba beleöntjük a citromlevet, és megszórjuk a korianderrel. Hozzáadunk egy kis olívaolajat, megsózzuk és megborsozzuk, majd jól összekeverjük, aztán félre tesszük. Egy kis olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Amikor az olaj forró, beletesszük a csirkemelleket, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, vagy addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben mindkét oldalát megsózzuk.
4. A szósz
Amíg a csirkék sülnek, egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a chipotle szószt egy kevés olívaolajjal és egy evőkanál vízzel. Óvatosan megsózzuk és megborsozzuk. Jól összekeverjük, és tálalásig félretesszük.
5. A szószos csirke
Amikor a csirkemellek már aranybarnára pirultak, a serpenyőből átrakjuk a citromos – korianderes tepsibe. Meglocsoljuk a szósszal a filéket, ezután letakarjuk az alufóliával, és a sütőbe tesszük 15 percre.
6. A kínai kel
Amíg a csirke sül, ismét felhevítünk egy kevés olívaolajat a serpenyőben, és megpároljuk benne a kelkáposztát. Megsózzuk és megborsozzuk.
7. A tálalás
A csirkemelleket a kelkáposztával tálaljuk, meglocsolva a citromos – korianderes lével, amiben a csirke sült. A pikáns krumplival és a chipotle – majonéz szósszal körítjük. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.