Édes, sós és közben enyhén csípős – ez a házi készítésű málnás vinaigrette, ami össze sem hasonlítható a boltban, készen kapható salátaöntetekkel.
És hogy miért málnából készítsük? Először is: most van málnaszezon, így kedvező áron tudunk beszerezni akár nagyobb mennyiséget is. Másodszor: a málna egészséges, értékes gyümölcs, aminek jótékony hatásait ebben a formában is élvezhetjük.
A málna nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, így segíti az immunrendszer működését, emellett tökéletes béta karotin forrás is. Gazdag cinkben, magnéziumban, foszforban, káliumban és vasban. Savlekötő tulajdonsága miatt refluxosok is bátran fogyaszthatják.
A hozzávalókat tegyük aprítógépbe (turmixba) és pürésítsük. Fogyasztás előtt hűtsük le! Légmentesen záródó edényben, hűtőszekrényben 2 hétig tárolható. Minden használat előtt rázzuk fel!
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.