Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Szüret idején kihagyhatatlan: mustban pácolt tarjaszeletek zelleres almával töltve

A hosszú, forró nyár miatt már javában tart a szüret, így ahol szőlő terem, ott must is van. A megszokott pác helyett készíts most mustosat, a végeredmény nagyon finom, nagyon szaftos lesz. Ha a must nem lenne elég, a zeller-alma töltelék már tényleg klasszikus őszi ebéddé vagy vacsorává teszi ezt a sertéshúsból készült fogást.

A must nem más, mint szőlőből készült friss, erjedés előtti gyümölcslé. Üdítőként kellemes szomjoltó, a legtöbb gyerek imádja. A sütés-főzés során is felhasználhatjuk, pácoláshoz például kiváló. A mustban található természetes savak, mint például a borkősav, gyengéden puhítják a húst, lebontva a rostokat, ezáltal a hús sokkal omlósabbá és puhábbá válik. Ez különösen fontos a sertéshúsnál, amely hajlamos keményedni, ha nem megfelelően készítik el. A must pácként segít megőrizni a hús nedvességtartalmát, így a sütés során a sertéshús szaftos marad. Ráadásul a mustban található cukrok karamellizálódnak sütés közben, ami egy enyhén édes, mázas hatást eredményez a húson, ezzel még ízletesebbé téve az ételt.

Mustban pácolt tarjaszeletek zelleres almával töltve / Recept és fotó: Shutterstock
Mustban pácolt tarjaszeletek zelleres almával töltve / Recept és fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 8 szelet csont nélküli sertéstarja
  • 2 dl must
  • 1 csokor oregánó
  • 1 cikk zellergumó
  • 1-2 db alma
  • 2 szál angol zeller
  • zsiradék
  • bors

Elkészítése:

  1. A tarjaszeleteket annyira kiverjük, hogy viszonylag nagy szeleteket kapjunk. Bedörzsöljük tört borssal. Egy jól záródó dobozba tesszük, ráöntjük a mustot, a szeletek közé fektetjük az oregánót, és hideg helyen egy napig pácoljuk.
  2. Utána kivesszük, szárazra töröljük a hússzeleteket. Megsózzuk, kirakjuk egy deszkára. Mindegyiknek az egyik felére teszünk két-két vékony szelet zellert, két-két karika almát (lehet héjastul, csak a csumáját vágjuk ki) és egy-két darab angol zellert. Ráhajtjuk a hús másik felét.
  3. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, beletesszük egy rétegben a töltött húsokat, és jó lassan sütjük, mindkét oldalát körülbelül tíz percig. Sült krumpli illik mellé.

Még több finom tarjás receptet itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.