Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Alapételek

Sajtos-tejfölös tócsni: olcsó és laktató vacsora 15 perc alatt: - VIDEÓ!

Macok, tócsni, lapcsánka - a krumplilepényt sokféleképpen ismerik az ország különböző pontjain, de abban mindenki egyetért, hogy nagyon finom ez az egyszerű krumplis étel. A tócsni kiválóan megállja a helyét köretként, de főételként is - különösen laktató tud lenni sajttal és tejföllel.

A tócsnit hívhatjuk sokféleképpen, de egyben mind megegyezhetünk: akkor jó, ha ropog, és nem tocsog az olajban. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény, jó, ha ismerünk néhány trükköt, a krumplifajta kiválasztásától kezdve a sütési praktikákig.

  • Válassz általánosan felhasználható B típusú burgonyát, amely omlósabb, mint a kifejezetten sütésre ajánlott A jelű, de nem fő szét az elkészítés során, mint a főzelékhez vagy püréhez való C jelzésű. Jelzés hiányában a héj színe is eligazíthat – a sárga fajták sütéshez, a pirosak inkább főzéshez ajánlottak. Nagyobb szemeket válogass, mert ezeket könnyebb lereszelni!
  • A meghámozott nyers krumplit finomabbra reszelheted, mint a főttet. Utána nyomkod ki belőle a felesleges nedvességet! (A bio újkrumplit nem kell megpucolni, mert nagyon vékony a héja, és garantáltan vegyszermentes.) Főtt krumpli használata esetén a burgonyalepény rövidebb idő alatt megsül, mint a nyersből készített. Ne használj hozzá lisztesre fövő C típusú burgonyát, mert az első érintésre szétesik!
  • A legkényelmesebb megoldás, ha a meghámozott és durvára darabolt burgonyaszemeket bedobálod a robotgépbe. Ha nincs zöldségreszelő feltéttel ellátott masinád, akkor vedd elő a jó öreg négyoldalas kézi reszelőt! Gyümölcscentrifugával inkább ne próbálkozz, mert bár igaz, hogy egyúttal a felesleges létől is megszabadítja a nyers krumplit, a pép túlságosan finom lesz. Ha időspórolás miatt mégis ehhez folyamodsz, kevesebb lisztet tegyél a tésztamasszába, vagy lazítsd némi kinyert lével, máskülönben a lepény nyögvenyelős lesz.
  • Hogy hogyan fűszerezd? A só magától értetődik, miként a hagyma is. Dobd fel a krumplilepényedet szerecsendióval! Elég belőle egy csipetnyi, mert nagyon erős az aromája.
  • A tócsni sütéséhez akár öntöttvasedényt, akár tapadásmentes serpenyőt használsz, fontos, hogy elég nagy legyen, mert a lepényeknek nem szabad összeérniük. Hevíts fel olajat vagy olvasztott vajat, kanalazz bele tésztát, lapítsd le a halmokat kerekre, és süsd a szélek barnulásáig (kb. 4 perc). Fordítsd meg, és süsd a másik oldalt is pár percig, amíg ropogós lesz.

ITT TALÁLOD A SAJTOS-TEJFÖLÖS TÓCSNI PONTOS RECEPTJÉT! >>>

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 5-6 ek liszt
  • bors
  • olaj
  • 1 bögre tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.