A dödölle a magyar konyha egyik régi étele, amit a szegények eledelének is neveztek. Egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető, viszont a végeredmény nagyon laktató. Ma is sokszor kerül az asztalra, hiszen nemcsak olcsó, hanem nagyon finom is.
Ez az étel tényleg végtelenül egyszerű. Jól jön, ha nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, ha nincs időnk bevásárolni, ha szeretnénk egy kicsit spórolni, de mégis jó lenne valami meleg, laktató ételt készíteni.
Hozzávalók:
1 kg szétfövő burgonya
kb. 30 dkg liszt
2-3 közepes vöröshagyma
libazsír
só
Elkészítés:
Meghámozzuk a krumplit, felkockázzuk.
Berakjuk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és addig főzzük, míg a krumplidarabok el nem kezdenek szétesni. Ekkor habverővel krémes állagúra verjük.
Hozzászórunk annyi lisztet, amennyit felvesz (nagyjából 30 dkg kell hozzá), folyamatosan keverjük, és kis lángon tovább főzzük.
Ha már jó sűrű, libazsíros kanállal egy kizsírozott lapos edénybe szedjük. 170-180 fokos sütőben jó alaposan megpirítjuk.
Amíg sül, a vöröshagymát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Libazsíron halványbarnára sütjük. Tálalás előtt rászórjuk a dödölle tetejére.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.