Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Olcsó, laktató recept hó végére: dödölle pirított hagymával

A dödölle a magyar konyha egyik régi étele, amit a szegények eledelének is neveztek. Egyszerű, kevés alapanyagból elkészíthető, viszont a végeredmény nagyon laktató. Ma is sokszor kerül az asztalra, hiszen nemcsak olcsó, hanem nagyon finom is.

Ez az étel tényleg végtelenül egyszerű. Jól jön, ha nincs kedvünk sok időt tölteni a konyhában, ha nincs időnk bevásárolni, ha szeretnénk egy kicsit spórolni, de mégis jó lenne valami meleg, laktató ételt készíteni.

Dödölle pirított hagymával / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Dödölle pirított hagymával / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 kg szétfövő burgonya
  • kb. 30 dkg liszt
  • 2-3 közepes vöröshagyma
  • libazsír

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a krumplit, felkockázzuk.
  2. Berakjuk egy fazékba, öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, és addig főzzük, míg a krumplidarabok el nem kezdenek szétesni. Ekkor habverővel krémes állagúra verjük.
  3. Hozzászórunk annyi lisztet, amennyit felvesz (nagyjából 30 dkg kell hozzá), folyamatosan keverjük, és kis lángon tovább főzzük.
  4. Ha már jó sűrű, libazsíros kanállal egy kizsírozott lapos edénybe szedjük. 170-180 fokos sütőben jó alaposan megpirítjuk.
  5. Amíg sül, a vöröshagymát meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. Libazsíron halványbarnára sütjük. Tálalás előtt rászórjuk a dödölle tetejére.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.