Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Alapételek

Omlós diós rudacska: a legfinomabb vendégváró süti

A diós rudacska egy egyszerűen elkészíthető, mennyeien finom sós vendégváró, amit a pirított dió tesz igazán különlegessé. Az omlós tészta szinte szétolvad a szánkban, de a dió ropogós textúrája gondoskodik arról, hogy továbbra is élvezzük a varázslatos ízeket.

A diós rudacska készülhet ünnepi alkalmakra, de hétköznapi csemegeként is kínálhatod a családnak – ne lepődj meg, ha pillanatok alatt elfogy majd a tálcáról, és sütheted az újabb adag süteményt. Ha kedvet kaptál a diós vendégváró elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét!

Omlós diós rudacska
Az omlós diós rudacska egy tökéletes vendégváró süti
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül az omlós diós rudacska!

Hozzávalók: 

  • 35 dkg liszt 
  • 20 dkg fagyos vaj 
  • 1 tojás 
  • 10 dkg dió 
  • fél csomag sütőpor 
  • 1-2 evőkanál tejföl (ha szükséges) 
  • 1 evőkanál só 
  • felvert tojás, só és 5 dkg dió a tetejére 

Elkészítés:

  1. Durvára vágjuk a diót. Összemorzsoljuk a fagyos vajat a sütőporral elkevert liszttel és a sóval. Összegyúrjuk az egész tojással, 10 dkg dióval. 
  2. Adunk hozzá egy kis tejfölt is, ha szükséges. Fél centi vastagra nyújtjuk, fél órára a hűtőbe rakjuk pihenni. 
  3. Utána egyforma csíkokra vágjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk 5 dkg felaprított dióval, kicsit bele is nyomkodjuk, végül finoman megsózzuk. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben megsütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.