Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Alapételek

Omlós diós rudacska: a legfinomabb vendégváró süti

A diós rudacska egy egyszerűen elkészíthető, mennyeien finom sós vendégváró, amit a pirított dió tesz igazán különlegessé. Az omlós tészta szinte szétolvad a szánkban, de a dió ropogós textúrája gondoskodik arról, hogy továbbra is élvezzük a varázslatos ízeket.

A diós rudacska készülhet ünnepi alkalmakra, de hétköznapi csemegeként is kínálhatod a családnak – ne lepődj meg, ha pillanatok alatt elfogy majd a tálcáról, és sütheted az újabb adag süteményt. Ha kedvet kaptál a diós vendégváró elkészítéséhez, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét!

Omlós diós rudacska
Az omlós diós rudacska egy tökéletes vendégváró süti
FOTÓ: VIDÉK ÍZE

Így készül az omlós diós rudacska!

Hozzávalók: 

  • 35 dkg liszt 
  • 20 dkg fagyos vaj 
  • 1 tojás 
  • 10 dkg dió 
  • fél csomag sütőpor 
  • 1-2 evőkanál tejföl (ha szükséges) 
  • 1 evőkanál só 
  • felvert tojás, só és 5 dkg dió a tetejére 

Elkészítés:

  1. Durvára vágjuk a diót. Összemorzsoljuk a fagyos vajat a sütőporral elkevert liszttel és a sóval. Összegyúrjuk az egész tojással, 10 dkg dióval. 
  2. Adunk hozzá egy kis tejfölt is, ha szükséges. Fél centi vastagra nyújtjuk, fél órára a hűtőbe rakjuk pihenni. 
  3. Utána egyforma csíkokra vágjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk 5 dkg felaprított dióval, kicsit bele is nyomkodjuk, végül finoman megsózzuk. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és forró sütőben megsütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.