A töltelékhez:
5 dkg reszelt Frico Gouda sajt
5 dkg reszelt Edam sajt
6 dkg aprított bébispenótlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk aprított petrezselyem
1 csapott tk reszelt citromhéj
1 csapott tk só
1 csipet feketebors
A kiflikhez:
liszt
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 db felvert tojás
friss petrezselyem
A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd félretesszük.
A felolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyútjuk, majd 32 téglalapra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kis adag tölteléket, majd a tészta felső széleit megkenjük a felvert tojással, és ráhajtjuk az alsókra. A tetejüket megkenjük a tojással, és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük mindet. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.