Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Alapételek

Extrasajtos tekercs egyszerűen, leveles tésztából - zseniális vendégváró!

Sajttekercs
Ha valami igazán finom partifalatkával készülnél a vendégeidnek, jó helyen jársz! Egy extrasajtos tekercset mutatunk leveles tésztából, melyet képtelenség elrontani, mégis mindenkinek ízlik. Aki egyszer megkóstolja, nem tudja letenni!
Hozzávalók:

A töltelékhez:

5 dkg reszelt Frico Gouda sajt
5 dkg reszelt Edam sajt
6 dkg aprított bébispenótlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk aprított petrezselyem
1 csapott tk reszelt citromhéj
1 csapott tk só
1 csipet feketebors

A kiflikhez:

liszt
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 db felvert tojás
friss petrezselyem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd félretesszük.

A felolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyútjuk, majd 32 téglalapra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kis adag tölteléket, majd a tészta felső széleit megkenjük a felvert tojással, és ráhajtjuk az alsókra. A tetejüket megkenjük a tojással, és 15-20 percre hűtőbe tesszük.

Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük mindet. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

MÉG TÖBB SAJTOS RECEPT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.