Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Alapételek

Extrasajtos tekercs egyszerűen, leveles tésztából - zseniális vendégváró!

Sajttekercs
Ha valami igazán finom partifalatkával készülnél a vendégeidnek, jó helyen jársz! Egy extrasajtos tekercset mutatunk leveles tésztából, melyet képtelenség elrontani, mégis mindenkinek ízlik. Aki egyszer megkóstolja, nem tudja letenni!
Hozzávalók:

A töltelékhez:

5 dkg reszelt Frico Gouda sajt
5 dkg reszelt Edam sajt
6 dkg aprított bébispenótlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk aprított petrezselyem
1 csapott tk reszelt citromhéj
1 csapott tk só
1 csipet feketebors

A kiflikhez:

liszt
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 db felvert tojás
friss petrezselyem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd félretesszük.

A felolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyútjuk, majd 32 téglalapra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kis adag tölteléket, majd a tészta felső széleit megkenjük a felvert tojással, és ráhajtjuk az alsókra. A tetejüket megkenjük a tojással, és 15-20 percre hűtőbe tesszük.

Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük mindet. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

MÉG TÖBB SAJTOS RECEPT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.