Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

Extrasajtos tekercs egyszerűen, leveles tésztából - zseniális vendégváró!

Sajttekercs
Ha valami igazán finom partifalatkával készülnél a vendégeidnek, jó helyen jársz! Egy extrasajtos tekercset mutatunk leveles tésztából, melyet képtelenség elrontani, mégis mindenkinek ízlik. Aki egyszer megkóstolja, nem tudja letenni!
Hozzávalók:

A töltelékhez:

5 dkg reszelt Frico Gouda sajt
5 dkg reszelt Edam sajt
6 dkg aprított bébispenótlevél
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk aprított petrezselyem
1 csapott tk reszelt citromhéj
1 csapott tk só
1 csipet feketebors

A kiflikhez:

liszt
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 db felvert tojás
friss petrezselyem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd félretesszük.

A felolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyútjuk, majd 32 téglalapra vágjuk. Mindegyikre teszünk egy kis adag tölteléket, majd a tészta felső széleit megkenjük a felvert tojással, és ráhajtjuk az alsókra. A tetejüket megkenjük a tojással, és 15-20 percre hűtőbe tesszük.

Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük mindet. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

MÉG TÖBB SAJTOS RECEPT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.