Csupacsokis brownie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Babgulyás
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Mákos guba
Alapételek

Ezt a lépést ne hagyd ki, ha oldalast készítesz, így lesz tökéletes a végeredmény

A mézes-mustáros oldalas még finomabb lesz, ha így készítitek. Garantált, hogy mostantól ez lesz a család kedvence.

Kívül ropogós, belül vajpuha lesz az oldalas, ha a sütés előtti napon tejben hagyjuk pácolódni. Meglátjátok, megéri kivárni. Íme a recept!

Megéri rászánni az időt a pácolásra, mert ellenállhatatlanul omlós lesz tőle az oldalas /Fotó: Vidék íze magazin
Megéri rászánni az időt a pácolásra, mert ellenállhatatlanul omlós lesz tőle az oldalas /Fotó: Vidék íze magazin

Tejben pácolt oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1-2 dl tej
  • 1 kis üveg csípős mustár
  • 2-3 evőkanál méz
  • 10-15 dkg sertészsír

Elkészítés:

  1. Egycsontos csíkokra vágjuk az oldalast. Megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, szárított kakukkfűvel megszórjuk. Belerakjuk egy jól záródó dobozba, és annyi tejet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi.
  2. Másnap kivesszük a szeleteket, lecsöpögtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy kis tálban összekeverjük a mustárt a mézzel, jó vastagon bekenjük vele a húsdarabokat.
  3. Belerakjuk egy kis tepsibe. Ráöntjük a megolvasztott zsiradékot és 2 dl vizet, lefedjük, majd alacsony hőfokon (150-160 fok) két órát pároljuk. Utána levesszük a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és megpirítjuk az oldalast, közben egyszer megforgatjuk.

TIPP: Méz helyett baracklekvárral is bekenhetjük az oldalasokat.

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.