Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Alapételek

Ezt a lépést ne hagyd ki, ha oldalast készítesz, így lesz tökéletes a végeredmény

A mézes-mustáros oldalas még finomabb lesz, ha így készítitek. Garantált, hogy mostantól ez lesz a család kedvence.

Kívül ropogós, belül vajpuha lesz az oldalas, ha a sütés előtti napon tejben hagyjuk pácolódni. Meglátjátok, megéri kivárni. Íme a recept!

Megéri rászánni az időt a pácolásra, mert ellenállhatatlanul omlós lesz tőle az oldalas /Fotó: Vidék íze magazin
Megéri rászánni az időt a pácolásra, mert ellenállhatatlanul omlós lesz tőle az oldalas /Fotó: Vidék íze magazin

Tejben pácolt oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1-2 dl tej
  • 1 kis üveg csípős mustár
  • 2-3 evőkanál méz
  • 10-15 dkg sertészsír

Elkészítés:

  1. Egycsontos csíkokra vágjuk az oldalast. Megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, szárított kakukkfűvel megszórjuk. Belerakjuk egy jól záródó dobozba, és annyi tejet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi.
  2. Másnap kivesszük a szeleteket, lecsöpögtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy kis tálban összekeverjük a mustárt a mézzel, jó vastagon bekenjük vele a húsdarabokat.
  3. Belerakjuk egy kis tepsibe. Ráöntjük a megolvasztott zsiradékot és 2 dl vizet, lefedjük, majd alacsony hőfokon (150-160 fok) két órát pároljuk. Utána levesszük a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és megpirítjuk az oldalast, közben egyszer megforgatjuk.

TIPP: Méz helyett baracklekvárral is bekenhetjük az oldalasokat.

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.