Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Alapételek

Ezt a lépést ne hagyd ki, ha oldalast készítesz, így lesz tökéletes a végeredmény

A mézes-mustáros oldalas még finomabb lesz, ha így készítitek. Garantált, hogy mostantól ez lesz a család kedvence.

Kívül ropogós, belül vajpuha lesz az oldalas, ha a sütés előtti napon tejben hagyjuk pácolódni. Meglátjátok, megéri kivárni. Íme a recept!

Megéri rászánni az időt a pácolásra, mert ellenállhatatlanul omlós lesz tőle az oldalas /Fotó: Vidék íze magazin
Megéri rászánni az időt a pácolásra, mert ellenállhatatlanul omlós lesz tőle az oldalas /Fotó: Vidék íze magazin

Tejben pácolt oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 1-2 dl tej
  • 1 kis üveg csípős mustár
  • 2-3 evőkanál méz
  • 10-15 dkg sertészsír

Elkészítés:

  1. Egycsontos csíkokra vágjuk az oldalast. Megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, szárított kakukkfűvel megszórjuk. Belerakjuk egy jól záródó dobozba, és annyi tejet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi.
  2. Másnap kivesszük a szeleteket, lecsöpögtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy kis tálban összekeverjük a mustárt a mézzel, jó vastagon bekenjük vele a húsdarabokat.
  3. Belerakjuk egy kis tepsibe. Ráöntjük a megolvasztott zsiradékot és 2 dl vizet, lefedjük, majd alacsony hőfokon (150-160 fok) két órát pároljuk. Utána levesszük a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és megpirítjuk az oldalast, közben egyszer megforgatjuk.

TIPP: Méz helyett baracklekvárral is bekenhetjük az oldalasokat.

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.