A mézes-mustáros oldalas még finomabb lesz, ha így készítitek. Garantált, hogy mostantól ez lesz a család kedvence.
Kívül ropogós, belül vajpuha lesz az oldalas, ha a sütés előtti napon tejben hagyjuk pácolódni. Meglátjátok, megéri kivárni. Íme a recept!
Tejben pácolt oldalas
Hozzávalók:
1 kg oldalas
só
2-3 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított kakukkfű
1-2 dl tej
1 kis üveg csípős mustár
2-3 evőkanál méz
10-15 dkg sertészsír
Elkészítés:
Egycsontos csíkokra vágjuk az oldalast. Megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, szárított kakukkfűvel megszórjuk. Belerakjuk egy jól záródó dobozba, és annyi tejet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi.
Másnap kivesszük a szeleteket, lecsöpögtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy kis tálban összekeverjük a mustárt a mézzel, jó vastagon bekenjük vele a húsdarabokat.
Belerakjuk egy kis tepsibe. Ráöntjük a megolvasztott zsiradékot és 2 dl vizet, lefedjük, majd alacsony hőfokon (150-160 fok) két órát pároljuk. Utána levesszük a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és megpirítjuk az oldalast, közben egyszer megforgatjuk.
TIPP: Méz helyett baracklekvárral is bekenhetjük az oldalasokat.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.