Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Alapételek

Gyors és egyszerű tésztavacsora: mennyei fűszeres tőkehalas spagetti

fűszeres tőkehalas spagetti puttanesca
Ezt a klasszikus tésztaételt az olaszok csak puttanesca-nak hívják, telis-tele van jellegzetes pikáns, fűszeres, olaszos ízekkel. A puttanesca eredetileg szardellából készül, de tőkehallal még finomabb. Ha gyors és izgalmas vacsorára vágytok, mindenképp próbáljátok ki - most megmutatjuk, hogyan készül, lépésről-lépésre!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak , ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

Fűszeres-tőkehalas spagetti
Hozzávalók:

30 dkg tőkehalfilé
2 dkg kapribogyó
2 dkg zöld olívabogyó
40 dkg paradicsom
1 dl paradicsomszósz
15 dkg spagetti tészta
3 gerezd fokhagyma
0,1 dkg cayennebors-pehely
olívaolaj
friss oregánó

bors

Amire még szükséged lesz:

lábos
serpenyő

A RECEPT >>>
A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! >>>
Step by step

1. Az alapanyagok

Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd fel kisebb kockákra a paradicsomot. (Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) A fokhagymagerezdeket nyomd szét a kés lapjával, és aprítsd fel, ezután az oregánó egy részét vágd finomra, a maradék oregánót pedig hagyd egyben a tálaláshoz.

2. Főzd ki a tésztát!

A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.

3. Süsd meg a tőkehal filéket!

Amíg a tészta fő, mosd meg a halfiléket, majd háztartási törlőkendővel töröld át őket, sózd és borsozd be mindkét oldalukat. Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat. Ha az olaj már elég meleg, tedd bele a tőkehal filéket, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig. Akkor jó, ha már egy kicsit megpirultak. Ha kész, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre egy tányérra.



4. Készítsd el a fűszeres szószt!

Töröld el az előbb használt serpenyőt, majd ismét hevíts fel egy kis olajat. Tedd bele a fokhagymákat, kevergesd 5-10 másodpercig. Vigyázz, nehogy megégjenek! Ezután add hozzá a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kapribogyót, az olivabogyókat, az apróra vágott oregánót, és ízlés szerint cayenne bors pelyhet. Lassú tűzön forrald fel a szószt, majd hagyd még főni nagyjából 3-4 percig, hogy a szósz kissé összeugorjon. Ízlés szerint sózd és borsozd. Tedd vissza a szószba a halat, és időnként megkevergetve főzd össze az ízeket további 6-7 percig.

5. Hagyd, hogy összeérjenek az ízek!

Amikor a szósz a hallal együtt már majdnem kész, keverd hozzá a kifőtt tésztát. Nem baj, ha a kevergetés közben a tőkehal filék kicsit eltörnek. Rottyants rajta még egyet.

6. A tálalás

Ezután már csak a tálalás maradt hátra. Halmozd a fűszeres-tőkehalas spagettit a tányérra és díszítsd friss oregánóval.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.