Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak , ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
30 dkg tőkehalfilé
2 dkg kapribogyó
2 dkg zöld olívabogyó
40 dkg paradicsom
1 dl paradicsomszósz
15 dkg spagetti tészta
3 gerezd fokhagyma
0,1 dkg cayennebors-pehely
olívaolaj
friss oregánó
só
bors
lábos
serpenyő
1. Az alapanyagok
Mosd, és szárítsd meg a zöldségeket. Vágd fel kisebb kockákra a paradicsomot. (Ha a nem szeretnéd, hogy a paradicsomon a héja rajta legyen, akkor kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.) A fokhagymagerezdeket nyomd szét a kés lapjával, és aprítsd fel, ezután az oregánó egy részét vágd finomra, a maradék oregánót pedig hagyd egyben a tálaláshoz.
2. Főzd ki a tésztát!
A jó tésztához sok víz kell, ezért egy közepes lábosban forralj fel minimum másfél liter hideg vizet. Ha lefeded a lábost, gyorsabban felforr. Mikor már majdnem forr, sózd meg, és adj hozzá kis olívaolajat is. Forrásban lévő vízbe tedd a tésztát, és rögtön kavard is jól át, hogy a tészta ne ragadjon össze. Főzd kb. 10 percig. Miután megfőtt, hűtsd vissza. (Folyass lassan hideg vizet a lábosba, amíg az le nem hűl, és hagyd a hideg vízben a tésztát kb. 10 percig.) Ha kész, szűrd le, és hideg vízzel öblítsd át.
3. Süsd meg a tőkehal filéket!
Amíg a tészta fő, mosd meg a halfiléket, majd háztartási törlőkendővel töröld át őket, sózd és borsozd be mindkét oldalukat. Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olívaolajat. Ha az olaj már elég meleg, tedd bele a tőkehal filéket, és süsd mindkét oldalát 2-3 percig. Akkor jó, ha már egy kicsit megpirultak. Ha kész, vedd ki a serpenyőből, és tedd félre egy tányérra.
4. Készítsd el a fűszeres szószt!
Töröld el az előbb használt serpenyőt, majd ismét hevíts fel egy kis olajat. Tedd bele a fokhagymákat, kevergesd 5-10 másodpercig. Vigyázz, nehogy megégjenek! Ezután add hozzá a paradicsomot, a paradicsomszószt, a kapribogyót, az olivabogyókat, az apróra vágott oregánót, és ízlés szerint cayenne bors pelyhet. Lassú tűzön forrald fel a szószt, majd hagyd még főni nagyjából 3-4 percig, hogy a szósz kissé összeugorjon. Ízlés szerint sózd és borsozd. Tedd vissza a szószba a halat, és időnként megkevergetve főzd össze az ízeket további 6-7 percig.
5. Hagyd, hogy összeérjenek az ízek!
Amikor a szósz a hallal együtt már majdnem kész, keverd hozzá a kifőtt tésztát. Nem baj, ha a kevergetés közben a tőkehal filék kicsit eltörnek. Rottyants rajta még egyet.
6. A tálalás
Ezután már csak a tálalás maradt hátra. Halmozd a fűszeres-tőkehalas spagettit a tányérra és díszítsd friss oregánóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.