Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
A tojásleves méltán nevezhető klasszikus, magyaros ételnek, ám nemcsak az íze, hanem egyszerűsége miatt is imádjuk. Hamar és gyorsan elkészül, így utolsó pillanatban is össze lehet dobni. Mutatjuk a villámgyors tojásleves receptjét.

A tojásleves tökéletes utolsó pillanatos fogás, de akkor is kihúzhat minket a csávából, ha nem szeretnénk hosszú órákon át a tűzhely mellett ácsorogni, de ennénk azért egy kevés levest. A tojásleves hamar elkészül, finom is, ráadásul felidézi a békebeli ízeket. Nosztalgikus hangulatba kerülsz, ha megkóstolod!

Villámgyors tojásleves, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette
Villámgyors tojásleves, íme a recept videón /Fotó: Mindmegette

Egyszerű, olcsó és finom fogás a tojásleves, amit sokan párba is állítanak a köménymaglevessel. Mindkettő gyors és ízletes, levesbetétként pedig a pirított kenyérkockát ajánljuk hozzájuk. Érdemes keveset beleszórni a levesbe a kenyérkockából, hogy ne puhuljon meg, ugyanis akkor az igazi, ha picit még ropog, miközben kanalazzuk a forró ételt. Ha még sosem készítettél tojáslevest, akkor itt az alkalom, mutatunk hozzá egy remek receptet, ami tényleg villámgyors.

Íme a villámgyors tojásleves receptje!

Hozzávalók:

  • 3 ek. napraforgóolaj
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 kk. fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 kk. só
  • 6 db tojás

Elkészítés:

  1. A tojásleves elkészítéséhez az olajon megpirítjuk a lisztet, azután megszórjuk a köménnyel és a pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd egy picit tovább pirítjuk.
  2. Felöntjük a zöldségalaplével, hozzáadjuk a sót, és felforraljuk. Azután felverünk három tojást, és levesbe csorgatjuk. A másik hármat pedig egészben tesszük bele.
  3. Néhány perc elteltével, ahogy az egész tojások is megfőttek, a leves el is készült. Tálalás előtt érdemes megkóstolni, és ízlés szerint tovább ízesíthetjük sóval és köménnyel.

Borítókép: Mindmegette

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.