Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Praktikus

Alumínium helyett öntöttvas - melyik edényt használjuk inkább?

edények
Nem elég a legjobb alapanyagokat beszerezni: a főzéshez használt edény döntő szerepet játszik abban, hogy az adott fogás egészséges lesz-e!

Az egészséges életmód a megfelelő táplálkozással kezdődik. A sütés-főzés során azonban a legtáplálóbb hús vagy hal, a legzamatosabb zöldség vagy gyümölcs is veszíthet az értékéből, sőt, egyes edényfajtákból a melegítés hatására akár káros anyagok is kerülhetnek a gusztusosan feltálalt ételbe.

Ha lehet, kerüld el!

A legtöbb műanyag negatívan befolyásolja az egészségünket, kiváltképp, ha ételtárolásról van szó. Ha teheted, csak a legjobb minőségű műanyagból készült frissen tartó dobozokat használd, ezeken külön jelzik azt is, ha az edény tartalmával együtt melegíthetők, illetve fagyaszthatók.

Az alumíniumedényeket jobb kerülni, hiszen ezek hő hatására mérgező anyagokat bocsáthatnak ki, amelyek felszívódnak az ételbe. A rozsdamentes acélból készült edények is csak akkor megbízhatók, ha kiváló minőségűek. A teflonról megoszlik a kutatók véleménye, egy azonban biztos: a vékony teflonbevonatú edények sérülékenyebbek, ha megkarcolódnak, tanácsos mellőzni a további használatukat.

Melyiket válaszd?

Az öntöttvas edények napjainkban egyre népszerűbbek, különösen azok, amelyek kerámiabevonattal vannak ellátva. Az ilyen lábasokban, serpenyőkben készült ételek egészségesebbek és zamatosabbak is, de a hőálló üvegedényeket is érdemes előnyben részesíteni. Az égetettkerámia edények közül inkább a lakktól, máztól és festéktől menteseket használd, hiszen a többi káros anyagokat is tartalmazhat.

Íme a 21 legfontosabb konyhai eszköz - kezdők, figyelem! >>>
Konyhai alaptrükkök>>>
Olcsó házi csodaszerek>>>
Tippek a tökéletes konyhához>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.