Jónéhány nyelvben a chai szó teát jelent, de ez az ital jóval több egy egyszerű teánál. Alapja az erős fekete tea, ízlés szerint fűszerezve és tejjel gazdagítva. Ázsia több évszázados reggeli titkos itala, amelyet minden család máshogyan fűszerez, generációról generációra örökítve a családi receptet. Napjainkra a tea az egész világot meghódította; megjelent a kávézókban, sőt desszertekben és főételekben is.
Ma már otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthetjük saját teaitalunkat kicsit másképp, mint ahogyan azt eddig megszoktuk. Ha nyitottá válunk a tea új világára, nemcsak hihetetlen ízélményekben lesz részünk, hanem egy 100% természetes, ősi gyógyitallal segítjük szervezetünk egészséges működését is.
Peach Me, a barackos teakoktél receptjét itt találod>>>
Mindehhez azonban olyan tiszta, friss és minőségi alapanyagokra van szükségünk, mint a ceyloni Dilmah teák. A Dilmah az egyetlen teavállalkozás, amely a saját ültetvényein nevelt tea útját végigkíséri az ültetvénytől a csészéig, így garantálva annak legjobb minőségét. A Dilmah 100% ceylon teát, a tea legjobb termőhelyén szüretelik kézzel és csomagolják frissen, a valódi tea gazdag antioxidáns tartalmának és különleges aromájának a megőrzése érdekében. Teáikat nem keverik a különböző országokból származó egyéb teákkal, így azok hűen tükrözik vissza italainkban is az adott termőterületen termesztett teák jellemző ízvilágát.
Afernoonn Chillin' almás tekoktél receptjéért klikk ide>>>
A Dilmah teakoktélokhoz a magyar teafogyasztók egyik kedvenc fekete teáját, az Earl Grey-t használjuk alapul, s hagyományos ázsiai fűszerek helyett, a nálunk is honos levendulával, kakukkfűvel és rozmaringgal ízesíthetjük és teszi egészségessé, energetizálóvá ezt a mennyei reggeli italt.
Early start: Earl grey tekoktél receptjét itt találod>>>
A Dilmah nagykövetét, a Boutiq’Bar tulajdonosát, Nagy Zoltánnt kérdeztük a teában rejlő ezernyi lehetőségről.
Miért válasszuk a Dilmah-ot?
Nagy Zoltán: Mert egy nagyon jó ár értékű tea, kiváló klasszik teakínálattal és természetesen az etikus üzleti magatartás is sokat számít nálam a választáskor.
Melyik a szakértő kedvenc Dilmah teája?
Nagy Zoltán: Mivel az ízlésünk folyamatosan változik ezért én is folyamatosan változtatom a teákat. Jelen pillanatban a YoungHyson Green Tea-t iszogatom minden reggel, illetve az elengedhetetlen Menta Teát.
Mire figyeljünk egy meleg tea alapú koktél, moktél elkészítésénél?
Nagy Zoltán: Szinte mindenre, amire a meleg tea készítésekor is figyelnénk. Mivel a forró tea alapú koktélok, moktélok alapja és egyben a legnagyobb összetevője a tea így fontos egy jó alap tea készítése. Zöld teánál ne forrázzuk le a tea füvet,mert bekeseredik, a fekete teánál ne áztassuk túl sokáig mert nagyon erős lesz.
Itt olvass tovább a teákról >>>
...a Dilmah tea magyarországi egyik nagykövete beszél a teában rejlő ezernyi lehetőségrő l.A Boutiq' Bar sikeres, nemzetközileg elismert, a DrinksInternational 2012-es World's 50 Best Bars válogatásán beválasztották a világ 50 legjobb bárja közé*; Európában a 21., a világon pedig a 43. legjobb helynek minősítették.Zoltán 2012-ben Srí Lankán járt a Dilmah teaültetvényén éselvégezte a Dilmah Teaiskolát, ahol a világ legjobb teamestereitől kapott inspirációt egyedi tea alapú koktéljainak elkészítéséhez. Zoli mesél srí lankai élményeiről, s arról mire figyeljünk a forró tea alapú koktélok, moktélok elkészítésénél. Hasznos tanácsokat ad az egyszerűen és gyorsan elkészíthető egészséges tea alapú italokhoz a tökéletes ízélményért.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.